Български моден бранд създаде първата серия парфюми с натурални съставки

Модният бранд MGrieL fashion създаде първата българска серия парфюми с натурални съставки.

Български моден бранд създаде първата серия парфюми с натурални съставки

Ето какво споделя дизайнерката Моника Господинова собственик на бранда за авторските парфюми:

" Моето вдъхновение да разработя тези четири аромата дойде от желанието ми за нещо конкретно и специфично. Първо започнах с Morning dew, който съчетава в себе си смисъла за философският камък. Направен е на базата на масло от Момина сълза, което не се среща често в парфюмерията. Освен това изкристализира идеята за изцяло чистите, натурални съставки, които да нямат никакъв вреден отпечатък за околната среда или човека. Известно за стандартната парфюмерия е ползването на тежки химични вещества, които оставят филм върху кожата. Той помага аромата да бъде по-траен, но на каква цена?

Все повече навлизат Био парфюмите в парфюмерийната индустрия. Аз създадох първата серия за страната, парфюми с БИО сертифицирани съставки. Всичко в парфюмите е на растителна база, което ги прави щадящи за човека и абсолютно безвредни за околната среда. Органичната база създава по-добра връзка с нашето тяло, което през кожата е проводник на различни процеси, в това число на естествен аромат. Ползвайки натуралните парфюми, ние въвеждаме в симбиоза приказните ухания с тези на тялото, при което постигаме ефект на естественост и деликатност. Въпреки това, парфюмите от серията “Четирите стихии” са със завидна трайност, която надхвърля тази при продуктите от този клас.

Гордея се с формулата за това. Най-висока трайност имаме при Ground chocolate и Inspire you. Мъжкият аромат Тhe act от своя страна създава едно базово ухание, което остава 8 часа след нанасяне, което си е рекорд."

Български моден бранд създаде първата серия парфюми с натурални съставки

Определен фаворит при жените е Ground chocolate, защото уханието му е на истински плътен шоколад. Той стимулира усещането ни за зазименост и сила.

Inspire you е предпочитан от експресивните женски натури, защото е свеж, с първично ухание на мента, което прераства в поглъщащо Франджипани и потъва в сладка ванилия. Определено стимулира полета и проявлението на новите идеи.

Morning dew от своя страна е за добри момичета. Той е много нежен и неповторим с аромата на момина сълза - чистота и прозрачност. Базата е бял мускус, който кара околните да помнят присъствието ни.

The act е шедьовър, затова и е единствен мъжки аромат. Неговата формула с Черното злато - Агар, създават усещането за незабравимо мъжко присъствие.

Български моден бранд създаде първата серия парфюми с натурални съставки