Българският бранд Чарлино със специална покана да представи колекция на Bursa Fashion Week

Българският моден бранд Чарлино получи специална покана от Bursa Fashion Week да представи България и българската мода на престижното международно събитие в Бурса с модно ревю на 22 октомври 2022. Поканата беше отправена към Българска модна асоциация, която препоръча Чарлино като един от най-добрите български брандове с тридесет и три годишна история и активен член на асоциацията. Фирмата произвежда официални бутикови дамски и мъжки облекла, които се продават и са предпочитани от клиенти в България и в дестинации като Дубай, Миконос, Лондон, Барселона и др.



Bursa Fashion Week е едно от най-престижните събития в Турция. Осъществяването на модните дни в Бурса, центърът за текстил и конфекция, има голямо значение за страната. В града има огромни фабрики за производство на платове и конфекция и от там започват пътя си много нови марки и модни линии.



Bursa Fashion Week за пета година ще посрещне дизайнери и модни брандове на 22 и 23 октомври 2022 в най-престижния хотел на града Челик Палас и неговата VIP секция Ататюрк Палас. По време на Bursa Fashion Week ще се състои конкурс за млади дизайнери от цяла Турция и от чужбина.



На модното ревю ще присъстват българският консул Веселин Божилов и българското търговско аташе Любомир Любомиров. На модната седмица, заедно с модния дизайнер на Чарлино Първолета Иванова и креативният директор на марката Чавдар Иванов, ще пристигне и Силвия Кабаиванова, Председател на Българска модна асоциация. Асоциацията е член на Европейския моден алианс, заедно с най-престижните модни организации от цяла Европа, сред които Националната камара на италианската мода, Френската федерация за висша мода, Британският моден съвет, Седмица на модата Копенхаген и други организации от над 25 държави.

Снимки:

1. Чавдар Иванов, Креативен директор и Първолета Иванова, Дизайнер на Чарлино

2. Банер за участието на Чарлино на Bursa Fashion Week

3. Чавдар Иванов и Силвия Кабаиванова, Председател на Българска модна асоциация

4. - 9. Чавдар Иванов и Първолета Иванова в тоалети с марка Чарлино

Фото: Личен архив