Новата класика: Kолекцията часовници Cartier Privé Tank Chinoise

Без да вдигат много медиен и рекламен шум, марката луксозни часовници Cartier публикува множество отлични издания на свои колекции от часовници като новите Santos-Dumonts, Coussin, Tank Louis и, разбира се, моделът Masse Mystérieuse. Колекцията Privé Tank Chinoise обаче се откроява над всички останали.

Kолекцията часовници Cartier Privé Tank Chinoise

Часовникът Tank Chinoise винаги е бил нещо като нестандартно за марката, особено в съвременното време, е мнението на сайтът за маркови часовници Chasovnici-bg. Първият часовник Tank Chinoise датира точно преди един век през 1922 г. - но в наши дни не можем да се сетим за последния път, когато беше пусната нова версия. За тези, които не са запознати с историята на колекцията Chinoise, всъщност традиционно се произвеждаше в квадратен корпус до тази година, когато цялата колекция се преобрази в правоъгълна форма. Това е дизайнерско решение, което определено има смисъл.

Този луксозен часовник е наистина страхотен и много впечатляващ. Няма как да не направи уникално впечатление. Тези успоредни стилизирани прътове, минаващи през горната и долната част на корпуса, са вдъхновени от китайски и източноазиатски храмови порти (въпреки че тези изпъкнали покрити входове са повсеместни в много архитектурни стилове през световната история). Както при почти всичко, свързано с дизайна, естетиката е въпрос на вкус.

Kолекцията часовници Cartier Privé Tank Chinoise

Колекцията от часовници е с ограничение в производството и значително по-скъпи от стандартните производствени часовници на марката Cartier. Има два модела на новия Tank Chinoise, всеки с няколко подварианта. Очевидно моделите с отворени циферблати и скелетирани механизми веднага грабват интереса. Тези части се комбинират с дизайна на циферблата, вдъхновен от традиционните китайски дизайни на прозорци. Отворените циферблати са завършени с черен и червен лак на модела от жълто злато (който има съвпадащ черен лак, направен върху бранкартите на корпуса) и синьо и червено на платинения модел.

Kолекцията часовници Cartier Privé Tank Chinoise

Въпреки че разликите в размера на корпуса между Tank Chinoise и по-традиционните колекции на марката не са огромни, все пак има разлики. Корпусът е с височина 39,5 мм, ширина 29,2 мм и дебелина 7,7 мм. Поглеждайки към гърба на корпуса, можете да видите новият механизъм 9627 MC с ръчно навиване, което е специално разработено за тази колекция. Ръчно навиващият се механизъм 9627 MC работи при 21 600 vph (пулсации за час) и има 38-часов резерв на мощността на пружината.

Лимитираната серия часовници от тази колекция са 100 броя, което означава, че те са сред най-скъпите предложения в каталога на марката Cartier.

Автор: Онлайн магазин за часовници Chasovnici-bg