Грандиозен успех на благотворителното „Ревю с кауза“

* Проф. Любомир Стойков: „Академията за мода откликна на апела на Фондация „Мечта за дете" и нейния председател Ивелина Рускова, и ангажира най-добрите и талантливи дизайнери!“

Радинела Гелева

За първи път се състоя благотворително събитие „Ревю с кауза“ на 13 април 2022 година (сряда) в Гранд хотел „Милениум“, което бе организирано от Фондация „Мечта за дете“ с председател Ивелина Рускова.

Известни български дизайнери подадоха ръка на националната кампания „Роди дете в България“ с благотворително ревю, в което представиха по един официален тоалет, а присъстващите имаха възможността да закупят техните произведения. Сред дизайнерите и модните къщи, които взеха участие в хуманното събитие са носителите на „Златна игла“ - Албена Александрова, София Борисова, Жана Жекова, Аксел Харди, Радостина Илиева, Радослава Лазарова, Теодора Спасова, Йорданка Чернаева, Антон Узунов, както и други като Мила Захариева, Есил Дюран, Милена Петрова, Киара Фешън, Alfa Bridal, Пламена Вияреал и Лилиан Едуардс. С тоалетите дефилираха обществени личности, вдъхновяващи с примера си да съчетават майчинство с кариера - една не само възможна, но и изключително хармонична мисия. Това бяха Вероника Стефанова, Цвети Радойчева, Кремена Илиева, Таня Скринска, Йордана Димитрова, Елисавета Стоянова – Гарева, Мария Андонова, Ирина Папазова, Ива Екимова, Мила Захариева, Роксана Кирилова, Росица Велкова, Албена Коралиева, Виолета Мачева, Атанаска Ангелова и София Паскалева. Освен аутфитите, които бяха представени по време на събитието, гостите имаха възможността да се насладят и да закупят и други предложения на участниците и техните модни брандове.

Ревю с кауза

Всеки дарител получи свидетелство за подкрепа, а дизайнерите и благодетелите имаха специална изненада от Goto Jewellery and Diamonds прекрасно бижу, изработено специално за „Ревю с кауза“, като жест и израз на признателност за подкрепата. След ревюто се състоя томбола с билетчета, които бяха закупени по време на събитието, а късметлиите получиха прекрасни комплименти от партньорите на Фондация „Мечта за дете“.

Ревю с кауза

Всички приходи от ревюто и томболата, на стойност 19 400 лв., бяха дарени на национална кампания „Роди дете в България“, чиято цел е да информира и мотивира младите хора в България да не отлагат решението да станат родители, тъй като късните опити за забременяване крият много рискове и често се оказват причина за репродуктивни проблеми. Кампанията стимулира българските двойки по още един начин - всички регистрирани бременности в платформата „Роди дете в България“ в рамките на календарната година участват чрез жребий за 20 пакета с всичко необходимо за бебето през първата му годинка – храна, пелени, колички, кошари, столчета, козметика и др.

Ревю с кауза

Освен прекрасните хора, които се включиха в събитието, едно малко момче на 9 години, но с голямо сърце – Илиян Страшилов, дари всички събрани пари от рождения си ден за  каузата. Също така, след търга за тоалетите, в който се изкупиха всички рокли, интересът към някои от показаните предложения или към конкретна модна къща се запази и даде още резултати. Въпреки че не бяха закупени по време на търга, отново средствата отидоха за националната кампания „Роди дете в България“.

Ревю с кауза

По време на благотворителното събитие проф. д.н. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, сподели: „Оставете децата да идват при мен и никога не им пречете, защото тяхно е Царството Божие" - тези думи на Христос, както и признанието на Пикасо, че детето е най-великият художник - по-велик и от него, са само малка част от голямата идея да издигаме подрастващите на пиедестал, да ги създаваме, да се грижим за тях и да им даваме най-добрия шанс за съществуване. Щастлив съм да отбележа, че Академията за мода откликна на апела на Фондация „Мечта за дете" и ангажира едни от най-добрите и талантливи български дизайнери, много от които носители на „Златна игла" да се включат в „Ревю с кауза", както и да дарят свои произведения за набиране на средства за двойки с репродуктивни проблеми и млади семейства. Благодаря им - на тях и на милите и отзивчиви топмодели, бизнес дами, популярни лица от телевизионния екран - за техните добри и големи сърца! Адмирации за г-жа Ивелина Рускова - председател на Фондация „Мечта за дете", чиято е тази благородна инициатива. Респект, г-жо Рускова!.Никой в тази страна не бива да си затваря очите пред най-страшния проблем на България - демографския проблем, и да се прави, че не вижда стопяването, изчезването на нашата нация. Академията за мода и занапред ще отстоява националните ни и човешките интереси и всячески ще подкрепя каузата „Роди дете в България"!“.

Ревю с кауза

Лице на националната кампанията „Роди дете в България“ е българският топмодел Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 и лице на „Златна игла 2021“, която неотдавна стана майка за втори път. Водеща на благотворителното събитие беше поппевицата Йоанна Драгнева (сияеща в тоалет на модна къща „Блинк“ с дизайнер Радослава Лазарова),  която заедно с Виктория Асенова, група 359-Код България и Цвети Радойчева се погрижи за доброто настроение на гостите.

Ревю с кауза

„Ревю с кауза“ се реализира с любезното съдействие на ТВ предаване „100 % будни“ по БНТ, Nova News, Code Fashion TV, ТВ Европа, сп. Elle, сп. „Жената днес“, в. „Труд“, в. „Дума“, в. „24 часа“, Fashion Lifestyle Magazine, Fashion.bg, eModno, Хайлайф, Фотогруп, Grazia, Eva, Missbloom.bg, Grazia Mama, „МамаЗона“, Goto Jewellery and Diamonds и Vitabiotics, и тяхната серия Perfectil .

Ревю с кауза

Ревю с кауза

Ревю с кауза

Ревю с кауза

Ревю с кауза

Снимки:

1. Ивелина Рускова - председател на Фондацията „Мечта за дете“.

2. Проф. д.н. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, и водещата Йоанна Драгнева.

3. Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 и лице на националната кампанията „Роди дете в България“ заедно с нейните деца – и трите облечени в тоалети на модна къща „Блинк“, г-жа Виолина Маринова и Ивелина Рускова.

4. Водещата на „Ревю с кауза“ – Йоанна Драгнева заедно с бизнес дамата Таня Скринска, Ивелина Рускова и проф. Любомир Стойков.

5. Дизайнерката Теодора Спасова заедно с Ива Екимова, Константин Страшилов и Ивелина Рускова.

6. Дизайнерът Антон Узунов заедно с Ивелина Рускова и Атанаска Ангелова.

7. Проф. д.н. Любомир Стойков и Ивелина Рускова.

8. Председателят на „Бизнес Лейди Клуб "Exclusive" Мила Захариева (най-вдясно) също бе сред дизайнерите – дарители.

9. Бизнес дамата Таня Скринска с тоалет на модния бранд „Алегра“ - с дизайнер Радостина Илиева.

10. Бизнес дамата Таня Скринска и Мария Андонова, която е облечена с тоалет на Аксел Харди.

11. Всички участници в „Ревю с кауза“ заедно с Ивелина Рускова и проф. д.н. Любомир Стойков.

Фото: Хайлайф