Българин спечели конкурс за модели в Анталия

Александър Иванов е на 28 години, от София, и не си изкарва хляба само като модел, макар да има богат опит с фотосесии за различни марки и брандове у нас и в чужбина като представител на модна агенция "Монарх". Към днешна дата той живее в Англия, работи като физиотерапевт и е сред най-успешните на Острова.

Българин спечели конкурс за модели в Анталия

Между 25 март и 2 април в турския курорт Анталия се състоя престижният конкурс Future Fashion Faces World 2022, който събра в надпревара за голямата награда модели - момчета и момичета - между 18 и 28 години от 30 държави. Нашият представител спечели първото място между 24-ма конкуренти от Турция, Ливан, Шри Ланка, Мексико, САЩ, Грузия, Франция, Филипините, Южна Африка и други, които се бориха за титлата Grand Prix Supreme.

В продължение на една седмица моделите снимаха фотосесии и дефилираха в различни костюми на многобройните партита - край басейна, в скай-бара, по време на гала вечерята. В дефилето с национални облекла особено впечатляващи бяха Филипините и Южна Африка, но истинското шоу бе по време на гранд спектакъла. Хореографията за него бе поверена на българина Ивайло Кръстев, а публиката се наслади на вокалните умения на Мис Туризъм Шри Ланка - Шеруни Де Силва.

Експертното жури оценяваше участниците стриктно и по правилата на световните стандарти. В него своя глас дадоха Николай Стоянов от "Монарх" и колегите му Селчук Мерал от Турция, Карлос Сабория от Мексико, Нермин Ак от Ливан, Катуна Кубакидзе от Грузия, Ташкан Ран от Индия, Пиуми Хансамали от Шри Ланка и Джеймс Даг от Германия.

На конкурса присъстваха кастинг директори на четири големи модни агенции, а победителите в надпреварата за мъже и жени получиха предложение за договор на стойност 10 хил. долара. Дали Александър ще продължи да работи като физиотерапевт или ще се отдаде изцяло на кариерата на модел, предстои да разберем.