На гости в "Desizo Monni": една от най-модерните фабрики в Източна Европа

Силвия Мадина

Десетки журналисти от водещи български медии посетиха фабриката на мъжката модна марка „Desizo Monni” в Плевен. По специална покана на г-н Магдален Димитров – собственик на „Desizo Monni”, те имаха възможността да се запознаят отблизо с творческия процес във фабриката, както и със специалната италианска технология за производство – „Семиинтелато” и „Интелато”. Фабриката на „Desizo Monni” е единственото място в България, където се използва тази класическата италианска технология при изработката на мъжки костюми. Този медиен десант ще позволи още по-добре да се осмислят предимствата на високо качествената ръчна работа и прилагането на водещите световни технологии в модната индустрия за мъже.

Магдален Димитров – мениджър и ръководител на дизайнерския екип на модна къща

Комбинацията между специализирана техника, висококачествени материали, класическа италианска технология на изработка и много добре обучени специалисти, гарантира високото качество на произвежданите облекла с марка “Desizo Monni”.

Фабриката на “Desizo Monni” е със съвременен дизайн на екстериора и интериора и е проектирана в съвременен индустриален стил с елементи на хайтек. Тя е номинирана за „Сграда на годината” през 2006 г. и се смята от клиентите на фирмата за най-модерната фабрика за производство на мъжки костюми в Източна Европа. Във фирмата работят над 1 000 души – работници и служители. Икономическите показатели и постижения са впечатляващи. Дневният й производствен капацитет е 2 000 сака и 1 500 мъжки панталона, месечният – 40 000 сака и 30 000 панталона, а годишният – над половин милион мъжки костюма.

На гости в

Разгънатата застроена площ от 11 000 кв. м. е разположена върху терен от 20 декара. Голямото пространство дава възможност за прилагане на модерна технология, отговаряща на изискванията на клиентите от средно и високо ниво от цял свят.

Фирмата произвежда облекла за топ имена от световната модна индустрия: Gianfranco Ferre, Cerruti 1881, Calvin Klein, Lagerfeld, Basile, Guy Laroche и много други.

На гости в

Това мащабно производство е възможно, благодарение на високо квалифицирания производствен персонал и модерното технологично оборудване с най-новите световни постижения в областта на дизайна. Фабриката на „Desizo Monni” отговаря на най-високите европейски изисквания за шивашкото производство. Тя е оборудвана и обзаведена с мебели със съвременен дизайн, разполага с красива паркова зона, асфалтирани алеи и паркинг, съвременно алейно и фасадно осветление. Сградата е напълно климатизирана и е с видео набюдение.

На гости в

На гости в

На гости в

Снимки:
1. Магдален Димитров – мениджър и ръководител на дизайнерския екип на модна къща "Desizo Monni", посреща журналистите в своята фабрика в Плевен.
2. Г-н Димитров демонстрира немачкаемостта на костюмите, изработени по технологията "Семиинтелато" и "Интелато".
3.– 5. Фабриката на "Desizo Monni".
6. Моделиер-конструктор на "Desizo Monni".
Фото: © Тихомир Христов

Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine