Джейсън Ву пролет/лято 2022, вдъхновен от изкуството на художественото майсторство

Джейсън Ву се завърна на модния подиум в Седмицата на модата в Ню Йорк за пролет/лято 2022 с елегантна, бляскава колекция, показваща красотата на цветята.

Това е колекция, вдъхновена от майсторството и идеята да работи с ръцете си, обясни Джейсън Ву в бележките на шоуто, както и да използва „иновативни“ техники за боядисване и естествени материали, особено деликатни цветя, неразделна част от правилата на модната къща Jason Wu.

Ву си сътрудничи с художничката на платове Кара Мари Пиаца, която притежава занаятчийска работилница, специализирана в естествените багрила, за да създаде замъглени, живописни флорални ефекти.

Те са създадени с помощта на специални техники, включително ръчно боядисани цветя, използвайки замразени рози, лютиче, шафран и пигменти от бръмбар, за да се постигне почти импресионистичен ефект. Беше използвано и bundle боядисване с вързоп с рози, а замъгленото розово е постигнато чрез ръчно поливане с гъба на екстракт от ярко червено багрило (кохинил) и екстракт/боя от кампеш (тропическо дърво), добави Ву.

Тези флорални ефекти са приложени към естествени тъкани, като се почне от праната коприна хаботай и мемори памук до копринен сатен и тафта, които бяха подчертани от елегантни, бляскави силуети от плисирани рокли и огромни палта, украсени с дантели и бални рокли, създадени за червения килим.

Спокойната красота на цветята е съчетана с цветове според кръговата цветната схема, с плетки върху прозрачни материи, секси поли с високи цепки до бедрата и с волани, подобни на венчелистчета, бейбидол рокли и обемни бални рокли.

За да подчертае красотата на колекцията, марката също така е поръчала от Емили Томпсън инсталация на флорален подиум, за да направи мястото фантастично, флорално и чудесно. Всички материали, използвани за шоуто, ще направят „пълен кръг“, добави Ву, тъй като ще бъдат дарени на местни художници и студенти от института Прат.