Колекция пролет/лято 2022 на Том Браун

Том Браун е дизайнер, известен със своите ефектни подиуми и творби, които съчетават страст към класицизма и прецизност към детайлите.

Той се завърна в Нюйоркската седмица на модата с колекция пролет/лято 2022, където моделите изглеждаха като истински произведения на изкуството.

Закривайки седмицата на модата в Ню Йорк, Том Браун за пореден път представи драматична и привличаща вниманието писта, изпъкваща с красиви моменти, посветени на американската мода.

Разположена в пространство с градинска тематика, презентацията бе открита с модели, които карат колело по пистата, облечени в класическите костюми на Браун и с шапки с форма на кон. Междувременно два модела бяха застанали в центъра на сцената, докато глас разказваше история за двама ергени.

Браун се завърна в Ню Йорк, за да покаже колекцията си за сезон Пролет/Лято 22, за да подкрепи предстоящата изложба „В Америка: Лексикон на модата“ в Музея на изкуствата в Метрополитън. Поклон пред американската мода. Смесица от дамски и мъжки дизайни излязоха на сцената с преработени версии на традиционните сиви костюми. Якета с едноредово закопчаване бяха комбинирани с мини поли, докато рокли без ръкави създаваха оптични илюзии. Множество причудливи силуети се разхождаха по модния подиум, облечени в рокли с щампи, създаващи оптични ефекти, и пелерини, украсени с хиляди копринени цветя, правейки моделите да приличат на гръцки статуи.

Зад кулисите бяха уловени някои от най-добрите модни и козметични моменти от шоуто. Дрехите бяха подчертани от леки рисувани линии по лицето, заедно с грим с флорална тематика в черно, сиво и бяло. На други места моделите бяха с кок с вплетени парчета плат.

Вижте цялото шоуто на Thom Browne SS22 във видеото по-долу.