Kолекцията Пролет/Лято 2022 на Snow Xue Gao

Как се правят цветя за пролетно новаторство? Просто попитайте дизайнерката Сноу Гао, която за колекцията си пролет/лято 2022 не се подчинява на фразата, известна от „Дяволът носи Прада“. Колекцията на Гао отдава почит на наследството и семейството ѝ. През детството си тя прекарва значително време в градината на баба си, която е пекинска оперна певица. Гао също прекарва голяма част от времето си в рисуване на традиционно китайско изкуство, известно като Гонгби. Колекцията е особено вдъхновена от цветето божур – цвете, което е много популярно в Китай по време на династиите Тан и Сун.

Божурът се е смятал за крал на цветята, символизирайки щастие и просперитет. За тази цел Гао се опитва да покаже това, като използва диагонални кройки и А-образни силуети. Докато божурите първоначално са били използвани да угаждат на кралските особи, тази колекция взе цветето и го доближи до съвременния лукс.

Колекцията използва както пипит, така и шотландско каре в костюмите, както и комбинация от рисувани флорални десени. В тази колекция изпъкваха контрастни и копринени десени, както и асиметрични и деконструктивни дизайни, за да завършат свободната, но естетична колекция. Визуалното оформление на презентацията включваше медийно изкуство, което спомогна за улесняване на процеса на проектиране за създаване на по-динамично и запомнящо се изживяване, както и изпълнението на пиано в свободен стил, което се стремеше да нарисува картина от детството на Сноу Гао.