Колекция Пролет/Лято 2022 на threeASFOUR

threeASFOUR проучи как нашите чакри могат да бъдат вдъхновени от чувството ни за мода. Колекцията е озаглавена „Кундалини“ на индуската концепция за формата на божествената женска енергия, за която се смята, че се намира в основата на гръбначния стълб. Колекцията обхваща буквално всеки нюанс на дъгата. Всеки цвят трябва да представлява различно настроение и елементи като въздух, огън и вода.

Колекцията е съвместна работа между threeASFOUR и печатната компания Kornit, така че са разработени седем различни принта, които да представят всяка чакра. „Чакрите са нещо много универсално“, казва един от трите дизайнери на Kornit, Ади Гил, пред FashionUnited. „Другите дизайнери и аз винаги търсим вдъхновения, които са много универсални и могат да свържат всички нации, използвайки цвят. Вярваме, че всички сме свързани като човешки същества. Сега в наше време повече от всякога имаме нужда от тази идея."

Гил каза, че темата на тази колекция е толкова важна след 2020, защото: „Важно е да си припомним, че сме свързани с нашата планета. Нещата се случват за нас и понякога неща като COVID-19 локдаун ни се случват да ни напомнят да уважаваме нашата планета и да се свържем с природата и един с друг."

Технологията, използвана за създаването на тази колекция, е много устойчива, тъй като печатната технология за щампи е с много нисък разход и използва минимално количество вода. threeASFOUR продължава да търси нови начини да направи производството по-устойчиво, за да спаси планетата.

Колекцията включва лазерно изрязани материи, оригами плисета, смесени текстури и облекла, изваяни от оребрени панделки и ленти. Парчетата са създадени в структурни авангардни форми, както и в стилове, прилягащи към формата, и в свободни силуети. Разнообразието и цветът бяха основите на инвенцията в цялата колекция.