Уникални колекции на гала спектакъла „Златна игла 2021“

Дизайнери и модни къщи представиха най-новите си предложения по време на ексклузивния ревю-спектакъл на Академията за мода, предхождащ официалната церемония за връчването на наградите „Златна игла 2021“.

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Лице на тазгодишните награди е Вероника Стефанова – „Мис България Свят 2017“. Дефилирала е на седмиците на модата в Милано, Казахстан, Стокхолм, Истанбул, Румъния и Гърция. Печелила е конкурс в Южна Корея – „Кралица на красотата“, а на остров Миконос става „Мис Туризъм Европа“. Тя е първата българска манекенка, която получава приз за най-добър модел в Милано през 2019-та година.

Трикратният носител на „Златна игла“ – София Борисова, откри гала спектакъла на Академията за мода, като представи най-новата колекция на „Romantika Fashion“, в колаборация с младата дизайнерка Доротея Борисова. Впечатляващите тоалети от колекция „Sparkle“ са съвкупност от луксозни ефектни материи, дизайнерски дантели и модерен дизайн, съобразен със световните модни тенденции. Цветовата гама е богата, като включва златисто, сребристо, каменисто синьо, цвят папая и изумруд, в комбинации с естествени пера, кристали и перли.

Модният бранд „Wolf Walley“ с дизайнер Милена Петрова представи колекция „By M“. Върху облеклата, които са изработени от естествени материи, са машинно бродирани фрагменти от Казанлъшката гробница и мозайки от Марцианополис. По време на ревюто певицата Цвети Радойчева изпълни новата си песен “Let me be” и същевременно представи аутфит на модния бранд „Wolf Walley“, специално изработен за нея.

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

За първи път в ревю-спектакъла на „Златна игла“ взе участие дизайнерката на модния бранд „La Cara Mi Exclusive“ – бизнесдамата Мила Захариева. Брандът стартира с „Home edition“ облекла, с които да ни се иска да излезем навън, за да ги покажем. Екслузивността в най-новата колекция на „La Cara Mi Exclusive by Mila Zaharieva“ е в десенирането на различни материи - десени върху костюми от „супер сатен“, авторски цветове върху спортни вълнени бомбъри, десенирани панталони от кадифе, както и подходящите за сезона палта. Лице на колекцията бе Девора Димитрова, а актрисата Сана Борисова взе специално участие в представянето на предложенията.

Дизайнерите  Никола и Десислава Карадамянови, представиха своята последна колекция, която е вдъхновена от силата на човешкото въображение. Този сезон колекция „Miracles “ на модна къща „Бандерол“ включва бутикови дамски рокли и официални спортно-елегантни мъжки костюми. Предложенията за дамите са с бляскави елементи, обемни волани и естествени пера от щраус. Използвани са луксозни материи и ръчни декорации от най-фина френска дантела. Материите при мъжките костюми са естествени, с минимално съдържание на еластан. Аксесоарите са основния акцент, който придава запомнящ се завършек.

Аксел Харди – носител на „Златна игла 2019“ в категория „Модна иновация“, представи колекция „Вамп“, за която е почерпила вдъхновение не само от самоуверените еманципирани жени, но и от онези, които имат силно изразена индивидуалност. Материите на тоалетите са в смели комбинации – пухкави прозрачни плетива с ефирна естествена коприна с бродерия и интересни принтове, както и ламинирани тънки като паяжина плетива в комбинация с дантели, гарнирани с шнурове за подчертаване на красотата на женското тяло.

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Ревю-спектакълът закри Албена Александрова – трикратен носител на „Златна игла“. Дизайнерката облече „новата дреха на гаргата“ в колекцията си „Пътуване във времето“, представяйки аутфити с различни имена от световната  мода. Те имат какво да си кажат, защото в продължение на тридесет години дизайнерката на „Рошавата гарга“ е между иглата и копчето, и срещите си с идоли като Ив Сен Лоран, Соня Рикел, Кастелбажак, Стефан Ролан и Ханае Мори.

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Постановката на ревю-спектакъла по повод годишните награди на Академията за мода бе дело на Боян Караиванов. За визията на манекените и водещата се погрижиха екипът от професионални гримьори на Джулия Ангелова и салони за красота „V&A Glamour“. Изкушенията на сладкарници „Неделя“ допринесоха за страхотния завършек на вечерта, при най-стриктно спазване на противоепидемичните мерки. На входа на хотел „Рамада София“ пък компактен модел на новото поколение „Ситроен C4“ „посрещна“ и „изпрати“ всички гости. Водещата Гери Дончева смени две рокли, дело на дизайнерката София Борисова, с които сияеше на модния подиум.

„Златна игла 2021“ се реализира с любезното съдействие на: „Лаваца“, „Банка ДСК“, „Ситроен“, „Автомотор Корпорация“, „Cesare Paciotti“, „Балкантел“, хотел „Рамада София”, KWIAT, Selena ES, Balmain Hair Couture, Джулия Ангелова, V&A Glamour,  сладкарници „Неделя“, хотел „Самоков“, бутик за цветя „Талисман“, Locherber и клиники „Торакс“.

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Златна игла 2021

Снимки:
1- 2. Лицето на „Златна игла 2021“ – топмоделът Вероника Стефанова.
3. – 5. Предложения от колекция Sparkle на модна къща Romantika Fashion с дизайнер София Борисова и в колаборация с младата дизайнерка Доротея Борисова.
6. София Борисова и дъщеря й Доротея Борисова заедно с моделите, които представиха тяхната колекция.
7. – 9. Предложения от колекция By M на модния бранд Wolf Walley с дизайнер Милена Петрова.
10. – 12. Предложения от модния бранд La Cara Mi Exclusive by Mila Zaharieva.
13. Мила Захариева заедно актрисата Саня Борисова и останалите моделите, които представиха колекцията й.
14. – 16. Предложения от колекция Miracles на модна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава и Никола Карадамянови.
17. Десислава и Никола Карадамянови заедно с моделите, които представиха колекцията на „Бандерол“.
18. – 20. Предложения от колекция „Вамп“ на модния бранд Axel Hardy.
21. Дизайнерката Аксел Харди заедно с моделите, които представиха нейната колекция.
22. – 25. Предложения от колекция „Пътуване във времето“ на модния бранд „Рошавата гарга“ с дизайнер Албена Александрова.
26. Водещата Гери Дончева позира пред автомобила Ситроен C4 до входа на хотел „Рамада София“.
27. – 28. Дизайнерите на модна къща „Бандерол“ – Десислава и Никола Карадамянови заедно с Ники Кънчев, който е облечен в техен костюм.
29. Ники Кънчев с костюм на модна къща „Бандерол“.
30. Проф. Любомир Стойков заедно с Гери Дончева.
31. Проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода.

Фото: © Антон Марков / Академия за мода: 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 26,
Фото: © Хайлайф / Академия за мода: 13, 17, 21, 22, 23, 24, 25, 30, 31
Фото: © Кирил Александров / Академия за мода: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 27, 28, 29