Седмица на модата в Ню Йорк Пролет/Лято 22: Камила Пурши

Колекцията на Камила Пурши пролет-лято 2022 празнува младостта и чувствеността. Изработена е от италиански креп и кадифе, като основната тема са цветята. Монохромната цветова палитра, с любимите ѝ черно и бяло, е допълнена с пастелни цветове. Розовите и кремавите нюанси, както и летящите дипли създават многостранен въздушен вид. Въпреки че колекцията е пропита с усещане за лекота, нейното създаване е придружено от усърдна работа. Повече от 30 рокли са създадени ръчно от шивачките на марката. Например бяха им необходими около 50 метра плат и над 160 часа работа за украсяването на само една рокля!

Kamilla Purshie

Kamilla Purshie

Kamilla Purshie

Kamilla Purshie

*Камила Пурши е родена Махачкала (Русия, столица на Дагестан). Завършва Дегестанския държавен технически университет, но от малка се интересува от мода. През 2008 г. създава бранда си Kamilla Purshie. Първата ѝ колекция е представена през 2008 г. по време на Руската седмицата на модата в Москва и е била положително оценена от модните критици. Участвала е в Седмицата на модата в Москва и през 2016 и 2017 година. През 2016 г. списание Elle признава колекцията ѝ за един от най-ярките дебюти за сезона.

Kamilla Purshie

През 2018 г. супермоделът Анджела Линдвал се снима в рокля на Камила Пурши за американското списание Vogue. Роклите на Камила Пурши са харесвани още от модела Бритни Палмер, актрисата Джейд Петиджон, моделът и телевизионна водеща Виктория Лопърева и др.