Британският посланик Роб Диксън и БББА се срещнаха с бизнес лидери в Русе

Британско-българската бизнес асоциация (БББА) в партньорство с Британското посолство в България организираха  среща с бизнеса в Русе, на която присъстваха Роб Диксън, посланик на Великобритания в България,  Десислава Митева, изпълнителен директор на БББА, кметът на Русе Пенчо Милков и представителят на БББА в Русе Пламена Гагова.  

„Като един от най-големите градове и бизнес центрове в България Русе е важен партньор за Великобритания, с потенциал за развитие на връзките между двете държави особено при прехода към зелена икономика, по-чист въздух и околна среда“, сподели  Роб Диксън в приветствието си по време на събитието.

BBBA
От ляво надясно: Десислава Митева, изпълнителен директор на БББА, Тим Буисере, търговско аташе на Великобритания, Пенчо Милков, кмет на Русе.

„БББА се стреми да засили тези връзки и да подкрепи компаниите от Русе, които имат желание за дълготрайно партньорство с Обединеното кралство. Зелената тема беше важен акцент в нашите разговори в контекста на предстоящата конференция на ООН за климатичните промени COP 26, която ще бъде в Глазгоу, както и заради активната гражданска позиция по екологични въпроси на жителите на Русе“, каза Десислава Митева. Според кмета на Русе има силен интерес от русенски фирми към Великобритания във връзка с успешни зелени практики, както и в областта на модата и дизайна. Той изтъкна също и конкурентните предимства на града като дестинация за успешни британски инвестиции.

Делегацията покани компаниите от Русе и региона, които вече работят или имат интерес да работят в партньорство с британския бизнес, да разширят възможностите си за развитие. Представени бяха компании, които работят с биогорива, добавки за горива, фирми от химическата и хранително-вкусовата промишленост и логистиката. Разговорите се фокусираха върху потенциала за навлизане на британския пазар, обмена на успешни бизнес практики с Великобритания и движението на висококачествени продукти в двете посоки.

След работната среща се проведе и моден панел, на който екипът на БББА се срещна с местни производители и сподели с тях информация за вноса на модни продукти, както и за потенциални пътища за намиране на партньори. Открои се търговското изложение PURE London – най-голямото за Острова, което събира дизайнери и разпространители от 50 държави в целия свят. На срещата присъства и Деан Манев, Зам. Председател на Българска Модна Асоциация, който представи организацията и възможностите, които тя предлага за интернационализация на фирмите, работещи в областта на модата.

BBBA

BBBA

BBBA