Седмица на модата в Ню Йорк Пролет/Лято 22: Кристиан Сириано връща блясъка в Ню Йорк

Кристиан Сириано даде началото на Седмицата на модата в Ню Йорк с богат блясък, изпълнен с надиплени вечерни рокли и елегантни костюми в неонови нюанси, представени от приобщени и разнообразни модели.

Chistian Siriano

За пролет-лято 2022 Сириано гледа към миналото си, черпейки вдъхновение от стари снимки на баба си от 60-те и 70-те години по време на почивка в Позитано, на която е облечена с дрехи в ярко оранжево. Този оттенък на залеза се вижда навсякъде – от първоначалния облик, носен от модела плюс-размер Прешъс Лий, неоново оранжев асиметричен костюм с подходящ сутиен, кръстосан на кръст, до последния ѝ тоалет – екстравагантна пола от тюл в същия цвят , комбинирана с бралета на райета.

Chistian Siriano

Известен с обличането на звезди на червения килим, Сириано имаше пълен със знаменитости първи ред, включително Лил Ким, Кейти Холмс, Бизи Филипс, Кристин Ченоует, Алисия Силвърстоун, Коко Роча и драг кралицата Аквария, като всички вероятно направиха списъци за пазаруване за предстоящите събития, на които да носят неговия причудлив поглед върху модата.

Chistian Siriano

Коментирайки вдъхновението за колекцията си пролет-лято 2022, Сириано казва в бележките на шоуто: „Във време, когато толкова много от нас се нуждаят от бягство от света, модата е чудесно място за изследване. За тази колекция се върнах в по-просто време и погледнах към миналото си. Вдъхнових се от италианските жени в моя живот.

Chistian Siriano

„Старите снимки на баба ми през 60-те и 70-те години на почивка в Позитано, облечена в кайсиево-оранжевата си рокля, вдъхновиха италианската крайбрежна колекция, изпълнена с цвят и радост. Исках тя да се чувства мощна и силна, но и романтична като всяка истинска италианка.“

Chistian Siriano

В тази колекция имаше всичко: причудливи неонови бални рокли, изящни асиметрични костюми, блестящи рокли на точки, големи рамена и детайлни ръкави, очертаващи фигурата рокли с високи цепки, ивици от черна дантела, райета, кокетни пера и изрязани отпред дрехи.

Chistian Siriano

Сириано добави: „Надявам се, че тази колекция ще ви пренесе, както направи с мен, и демонстрира, че модата остава едновременно носталгична, но също и надежда за това, което предстои в бъдеще.“

Това беше безспорен блясък в най-добрия си вид и ако има нещо, от което модата се нуждае точно сега, то е причудливото възприемане на радостта и цвета на Сириано.

Chistian Siriano

По време на NYFW (Седмицата на модата в Ню Йорк) Кристиан Сириано разкри сътрудничеството си с Глория Вандербилт по отношение на денима.

За финал на шоуто, Сириано разкри разнообразие от дънкови парчета от предстоящото сътрудничество между него и Gloria Vanderbilt Jeans.

Chistian Siriano

One Jeanswear Group, която придоби Gloria Vanderbilt Jeans през 1993 г., заяви, че Siriano работи в тясно сътрудничество с дизайнерския екип на Gloria Vanderbilt, за да гарантира, че всяко едно парче „въплъщава характерния GV щрих с доза модерна причудливост и усет Siriano“.

Chistian Siriano

Коментирайки сътрудничеството, Сириано каза в изявление: „Толкова съм развълнуван и за мен е чест да работя с марка, която съществува от толкова дълго време. Израснах, гледайки майка ми да носи дънки Gloria Vanderbilt през 80-те години – една от многото причини, поради която съм развълнуван за това сътрудничество.

Chistian Siriano

„Марката винаги е била известна с това, че представлява различни, силни жени и очаквам с нетърпение да продължа тази традиция.“

Датата на излизане на колекцията Gloria Vanderbilt x Christian Siriano ще бъде обявена през следващите месеци.