Седмица на модата в Ню Йорк Пролет/Лято 22: Каролина Ерера празнува 40 години в модата

За пролет/лято 2022 творческият директор на Каролина Ерера Уес Гордън отпразнува четиридесет годишното присъствие на бранда в модата в базираното в Ню Йорк ателие House of Herrera с декадентска колекция, изпълнена със смели ярки бални рокли.

Описана като „свеж почит към блясъка, забавлението и непочтеността от началото на 80 -те години на миналия век“, това е колекция, вдъхновена от ярките форми, alegría de vivir (щастието да живееш) и смелата увереност на ранните колекции на Carolina Herrera и по-специално ръчно документираната колекцията пролет/лято 1983, показана на Гордън.

Колекцията, представена по време на Седмицата на модата в Ню Йорк, смеси стиловете на Каролина Ерера, като цветя и точки на елегантни бални и коктейлни рокли, заедно с бралети, изрязани топове и мини поли, които добавиха модерен младежки щрих.

Докато живите нюанси на червено, розово и невен бяха красиви, се повтаряха черно и бяло, наблюдавани в графични вертикални ивици и в каскадни слоеве от тюл като по този начин показаха жената Ерера смела и уверена.

Драматичните ръкави продължават да бъдат изявен елемент на модната къща, разгръщайки се до деликатни буфони на рамото или драматични форми, оформящи лицето, докато ярки флорални щампи са смесени с точки, за да „предизвикат безкрайни летни нощи“, обяснява марката.

Други акценти включват закачливите пайети върху костюми и мини рокли от памучен или ленен плат на карета, рисувани с четки щампи, изписващи буквите на Каролина, които се виждат на поли с висока талия с цепки до бедрата, бралети и елегантни рокли.

Колекцията беше допълнена със смели бижута, подчертаващи допълнително флоралните мотиви и мотивите на точки, както и обувки и чанти на CH Carolina Herrera, заедно с грим от Carolina Herrera Beauty.