Капсулна колекция на Кеннет Изе за Карл Лагерфелд

Нигерийският моден дизайнер Кеннет Изе е проектирал черно-бяла графична и цветна капсулна колекция за Карл Лагерфелд, която излезе на 7 юли.

Капсулната колекция за пролет/лято 2021, предложена и курирана от стилистът на Карл Лагерфелд Карин Ройтфелд, смесва нигерийски и европейски стилове и включва конфекция, неутрални по пол стилове и аксесоари.

karl lagerfield

Изе работи с дизайнерския директор на Карл Лагерфелд Хун Ким, за да създаде колекцията, която се отличава с черно-бялата цветна палитра на Карл Лагерфелд, съчетана с ярки цветове в шарки, вдъхновени от традиционното сукно aso-oke.

Коментирайки сътрудничеството, Ройтфелд каза в изявление: „Има свежест в дизайна на Кеннет, която е толкова много различна и създава приятен контраст с ДНК на марката. Сигурна съм, че Карл би харесал колекцията и нейното изследване на цвят и култура.“

Базираният в Лагос Изе, известен със смесването на ръчно изработена западно африканска естетика с елементи на съвременен лукс, използва своите цветни райета и черно-бели геометрични шарки в конфекция с отделни плетени горнища и панталони, както и аксесоари и бижута.

Кеннет Изе се обединява с Карл Лагерфелд за пролет/лято 2021

Акцентите включват черно-бяла риза със спирална щампа, изработена от 100 процента коприна, перфектно носена с подходящи панталони от уникална италианска конопена материя, заедно с пуловер с вертикални райета в ярки нюанси, направен от Merino вълна и памук, и блейзър с декоративни шевове в тоналната гама.

„Това беше толкова невероятно изживяване. Това ми позволи да се забавлявам със съществуващите стилови правила на марката и да разширя собствения си подход към дизайна“, обясни Изе. „Надявам се публиката да се влюби в резултата.“

Всички платове, използвани за аксесоарите, включително ключодържатели и чанти за телефон, са от Нигерия, а кожата отговаря на строгите екологични стандарти и стандартите за снабдяване, определени от Работната група за кожени изделия (Leather Working Group), добави Карл Лагерфелд.

Пиер Паоло Риги, изпълнителен директор на Карл Лагерфелд, добави: „Кеннет споделя визията на Карл Лагерфелд за иновации, художествена изработка, качество и автентичност и ние сме развълнувани да представим плодовете на това сътрудничество на обществеността.“

Колекцията Карл Лагерфелд x Кеннет Изе е достъпна онлайн в Karl Lagerfeld, Farfetch и Browns, както и в магазините London Regent Street и Paris Saint Germain Karl Lagerfeld от 7 юли. Цените варират от 99 до 695 евро.