Valentino и Giambattista Valli – висша мода Есен 2021

Вече ви запознахме с част от колекциите висша мода есен-зима 2021. Представяме на вашето внимание още две – на Valentino и Giambattista Valli.

Есен 2021 на Джамбатиста Вали

Париж – люлка на Висшата мода. Париж, към който принадлежи това изкуство. Париж гори с обновена жизненост ... Мимолетна нощна разходка с лек вкус на опасност в търсене на удоволствието да преживееш тези емоции. Усещане за непознатото прониква в разходката във Ville Lumière.

Giambattista

Появяват се парчета от настоящи, минали и бъдещи спомени. Неговите отблясъци, очарованието му, съставено от нощи, изпълнени със светлини, отразени върху мокър асфалт, неговото разнообразие, еклектичност и естетика а ла Райън Мърфи.

Място за разходка за среща с хората, влизащи в тази сладострастна и провокативна нощ, обиколка, която ще завърши с размяна на дрехи, а границата между деня и нощта ще изчезне.

Необикновени създания, които изоставят чувствените си дрехи, избирайки облеклото на мъже - непознати, приятели, обожатели, които са се срещнали в това приключение на парижкия блясък, наситен от неоновите светлини на пентхаус, частен клуб, салон или паркинг.

Des Ateliers на Валентино

Пиерпаоло Пичоли играе с цветовете за Valentino Есен/Зима 2021

Модата е свързана с тялото и с движението. Изкуството обаче е напълно освободено от ограничения. Последното шоу на Пиерпаоло Пичоли висша мода на Valentino (Valentino Des Ateliers), провело се във Венеция, Италия, вкарва изкуството в разговор с модата, променяйки същността на външния вид, оживявайки творбите с движение.

Воден от желанието да се изгради общност от създатели около Maison Valentino, убеден, че живописта за съвременното изкуство е това, което Haute Couture е за модата, творческият директор Пиерпаоло Пичоли вкарва 17 различни художници от всички възрасти, произход и естетически наклонности в Atelier, включва ги в диалог, който е написан завинаги в обшивката на облеклото, променяйки същността на външния вид, придавайки триизмерност на това, което е предназначено да бъде двуизмерно, оживявайки онова, което се смята, че трябва да съблюдава правила и да бъде съзерцавано като нещо неподвижно.

Разчитайки на алхимичния процес на работата на Atelier и следователно на ръцете на други създатели, Пиерпаоло Пичоли се фокусира върху вслушването и бавността на процеса, превръща наслояването на цветовете, символите, фона, пълните и празни части в линии, кройки, създаването на жестове, включвайки всеки художник в разговор „entre deux“ върху самата рокля. Резултатът е колекция от диалози, уловени в роклята, в които от конфронтацията на двама се появява нова идентичност.

Моделите облякоха редица цветни визии на пистата, контрастирайки на публиката, която беше облечена изцяло в бяло.

Съставена от 84 тоалета, обхващащи дамско и мъжко облекло, колекцията беше открита с дръзка шапка от червени пера, съчетана с балоноподобен тоалет в сходен на шапката нюанс. Възхвалявайки дрехите като форма на изкуство, Пичоли работи с художници като Wu Rui и Андреа Респино и с куратора Джанлуиджи Рикуперати. Сътрудничеството беше забелязано върху дизайни като рокли и палта, подчертани с цветни колажи. Vogue е споделил, че е направена и рокля от 88 плáта, завършването на която е отнело 680 часа.

Цветовата палитра е разнообразна – с лилави, зелени, сини и червени пайети, пристигащи под формата на жилетки, кашмирени пелерини, тениски и други. Следвайки драматични силуети на бални рокли, Пичоли закри шоуто с рокля и пелерина, изработени от 107 метра плат.

Насладете се на цялата колекция, показана на 15 юли във венецианския Гаджиандре, Арсенале, и аранжирана със звуците на Cosima. Вижте пълната презентация на Valentino Fall 2021 Couture във видеото по-долу.