Зухаир Мурад – висша мода Есен 2021

Дългите месеци на носене на маски, последвало от избухването на пандемията, вдъхновиха Зухаир Мурад да създаде колекция, в която влива духа на града, за който маските са типични: Венеция.

Зухаир Мурад

За Есен/Зима 2021-22 модистът преоткрива пищността на Serenissima, където надмощие вземат фините ориенталски влияния. Той отдава почит на Града на дожите, който, макар и да се бори с нашествия и болести, никога не се отказва от своята страст към лукса, изкуствата и красотата – неговите най-добри оръжия срещу поражение.

Зухаир Мурад

А между канали, църкви и грандиозни дворци, които стоят безучастно към издигащите се води, разгръща визията на съвременния венециански фестивал, където струните на цигулката на Паганини вибрират, докато гондолите минават: „О, мамо, скъпа мамо“ ...

Зухаир Мурад

През нощта в тъмните проходи се разкриват приказки за опасни срещи и страстни прегръдки. Под смачканата коприна и разкошните пелерини, понякога откраднати от картина на Карпачо, идентичността престава да има значение – ние сме тези, които искаме да бъдем.

Зухаир Мурад

Тук светлината няма същите отражения, както другаде, филтрирана от цветни витражи и полилеи от Мурано, разтопени от стъклари, които пазят всички тайни на алхимиците. Лозѝ и кристали, преливащи стъкла с нереални нюанси, нощни рокли „fourreau“, покрити с големи прозрачни пелерини, изтъкани от материя, от която са направени мечтите ...

Зухаир Мурад

Омагьосани комбинации от кристални гирлянди, дълги рокли на патрициански хостеси, ориенталски кафтани на принцеса, сложени на обновени ренесансови тоалети с шифон: Фестивал на оголените рамене и извивки, показани чрез дръзки цепки и разумни асиметрии.

Зухаир Мурад

Пелерините и дългите ръкавици в бродиран тюл са вдъхновени от вечните принципи на венецианския карнавал. Кадифе, шифон, тафта, faille и метална органза преосмислят вечната класика. Платовете със сребърна блестяща метална нишка внасят модерна нотка в магнетичната тема. Разтопеното стъкло се превръща в бродерия. Пачуъркът, основен елемент на венецианския дух, е представен в очарователната висша мода. Изрязани вратове, асиметрични деколтета, издути ръкави и кап ръкави обгръщат колекцията в луксозна аура, която предизвиква празничната съпротива на града, чиито таланти, усъвършенстване и ноу-хау ще останат безкрайно най-добрата опора срещу несгодите.

Зухаир Мурад