Fendi – висша мода Есен/Зима 2021

Продължавайки да работи като художествен ръководител за модната къщата Fendi, Ким Джоунс представи своя асортимент от прелестни бални рокли за висша мода есен/зима 2021.

„Пътувахме до Рим в последното шоу. Сега сме тук “, казва Ким Джоунс за своето изучаване корените на Fendi, за да тласне модната къщата напред за есен/зима 2021. Тук е всичко, което трябва да знаете за одата на креативния директор за Рим на Пиер Паоло Пазолини, уловена от Лука Гуаданино и с участието на хитови супермодели.

Лука Гуаданино засне филм за колекцията от друг свят

Докато модни шоута се изпълняват на живо в реалния живот в Париж, Джоунс премина важно през Седмицата на модата и изигра хипнотизиращ коз: приказен филм на Лука Гуаданино. Джоунс се свързва с режисьора на „Call Me By Your Name“, на когото отдавна се възхищава, за да преосмисли визията на Пазолини за Рим през модерния обектив на Fendi. Сърцето бавно се успокоява - пътуване през оголените римски сгради, направени красиви чрез обектива на Гуаданино. В основата е романтиката на историята на самия град, но също така и на връзката на Пазолини с американското сопрано Мария Калас. „Обичах идеята за дива“, казва Джоунс пред модния критик на Vogue Андерс Кристиан Мадсен. „Винаги се вглеждам в жени, които обсебват мъжете.“

Кейт Мос разказва историята

„Не толкова говори, колкото визуализира“, твърди Джоунс за своя супермодел – приятел и муза, която изглежда спиращо дъха красива в богато украсената чисто бяла флорална рокля. Визията на Кейт задава тона на вечерното облекло, която ознаменува нови техники, вдъхновени от Карл Лагерфелд, който винаги прави нововъведения в модната къща. Един път прави мозаична структура от 18 000 парчета. Друг път използва разгънати жакардови коприни, за да придаде илюзията за римска архитектура и „да създаде нещо, което е почти като реликва“. Наистина, тъй като римските цветове на колекцията са окъпани в светлината на Гуаданино, има изобилие от опции за червения килими и за сватбено тържество.

Ким Джоунс само се плъзга по повърхността на римската история

„Това е вечният град, така че има толкова много да се види и направи“, отбелязва Ким от установяването си в Рим. „Слоевете от историята ... Наистина само се плъзнах по повърхността, но вече сме планирали какво ще правим за следващото представяне тук.“ Докато януарското шоу ще бъде организирано в музей, сега и Джоунс и Силвия Вентурини Фенди са обсебени от филма на Гуаданино, който излъчва известна странност, идеална за момента.

Филмът се насочва към това, което Fendi има предвид сега

„Хората ходят в различни модни къщи за различни неща“, разсъждава Джоунс. - Отивате при Chanel за костюм, а при Fendi – за нещо екстравагантно или при Dior за голяма рокля. Вие работите около създаването на това, което трябва да бъде Fendi занапред." Тази идея за невъзмутима екстравагантност обяснява защо Джоунс демонстрира във филма предимно оптимистично облекло за специални случаи, въпреки че е създал и по-въздържана мода, за да го допълни. „Хората тук, когато видят какво сме направили, не могат да повярват, че това е второто, което съм правил“, отбелязва отегчено Джоунс, оценявайки стойността на работата за сезона, която той е положил за този момент. „Казват, че си струва да разберете живота, но предполагам, че научих това от Марк Джейкъбс от Vuitton.“

Кастингът очевидно беше важен

Лила Грейс Мос се присъедини към майка си във филма, докато Кристи Търлингтън, Амбър Валета и Паулина Порижкова водят победоносно оригиналната суперпродукция, а момичета от ново поколение, издигащи се в редиците, включително Мати Фол Диба и Риан ван Ромпай, излизат от сцената в ефирен комплект. Единственият човек с голямо влияние, който си помислихме, че можем да видим, е Ким Кардашиян-Уест. Тя отсъстваше от редицата от хора. „Беше съвпадение“, признава Джоунс, когато се засича с бизнесдамата в централата на Fendi. „Ние сме приятели, затова, когато видях, че тя е тук, казах:„ Елате да ни видите!“

Подобно на повечето марки, луксозният лейбъл показа най-новата си гама чрез късометражен филм. Разположен в Palazzo della Civiltà Italiana в Рим, видеото заснема мечтания вид на сезона. Клипът започва с бяло палто с висока яка, последвано от шарени рокли, стилизирани с дръзки, сребърни аксесоари за уши, съчетани с клиновидни токчета. Открояват се също детайли, включващи флорална бродерия върху прозрачен плат и сложна дантела, заедно със звездното парче на колекцията – обемна рокля с фигури на цветя, направени от вълна.

Вижте презентацията на Fendi FW21 Couture във филма по-долу.