Айрис ван Херпен проектира неземни рокли с Parley for the Oceans

Устойчиви рокли, направени с помощта на рециклирани морски късове.

Айрис ван Херпен, известна със своите неземни, духовни триизмерни облекла и ангажираност към устойчивостта, обедини усилията си с Parley for the Oceans (организация с нестопанска цел за опазване на околната среда, която се фокусира върху защитата на океаните), за да създаде пет рокли за тази Седмица на модата в Париж като част от колекцията “Earthrise”. Гамата е изцяло изработена от Parley Ocean Plastic® от рециклирани морски отломки, открити по бреговете по целия свят.

https://cdn.fashion.bg/img21/indigo.jpg

Роклята от мраморно синьо е създадена с ръчно изрязани сфери в различни нюанси на синьото, за да създаде градиентен облик. Дрехата е съчетана с полупрозрачно парче за нос, проектирано от художника Джеймс Мери. Междувременно бежовата рокля „Магнитосфера“, направена в партньорство с Rogan Brown, е изваяна част, сглобена с ръчно и лазерно изрязани слоеве. Визията е стилизирана с екстравагантни нокти, подобни на стъкло, от Eichi Matsunaga.

Погледнете творенията по-долу и разгледайте пълната колекция “Earthrise”.

Айрис ван Херпен е холандска модна дизайнерка, известна с това, че смесва технологията с традиционната висша мода. Ван Херпен открива свой собствен лейбъл Iris van Herpen през 2007 г. През 2011 г. става гост-член на парижката Камара на Съюза за висша мода, част от Fédération française de la couture. Оттогава Айрис непрекъснато представя новите си колекции на Седмицата на модата в Париж. Работата на Ван Херпен е включена в Музея на изкуствата „Метрополитън“ в Ню Йорк, музея „Виктория и Алберт“ в Лондон, музея на дизайна Купър-Хюит в Ню Йорк и Двореца на Токио в Париж.