Спрей щампи в колекцията на Givenchy Пролет 2022

Матю М. Уилямс работи заедно с графичния художник Чито, за да разшири своя стил, докато представя дебютната си колекция с RIMOWA.

Отбелязвайки първото си шоу на предварителната колекция за Givenchy, Матю М. Уилямс се завърна за сезон 2022 с гама от спрей щампи. Облеклата и аксесоарите са създадени в сътрудничество с графичния художник Чито, който също е работил с креативния директор върху серия куфари RIMOWA.

„Исках да обединя моите американски корени и чисто новия ми живот в Париж. Има удивителна енергия за ново приключение, за рисуване върху нещо познато, но създаване на нещо съвсем ново“, обясни в съобщение за пресата вдъхновението, стоящо зад новите си проекти „Чито е един идеален сътрудник, защото споделяме тази история; ние говорим на един и същ език. Подобно на мен, той изразява своите отделни визуални подписи чрез уникални парчета, които дават на хората пълна свобода да правят моделите тяхно лично собствено изразяване."

Разположена на влаковите релси в Париж, колекцията представлява мост между двата дома на Уилямс. Анимационният мотив на Чито с куче се появява на поредица от рокли, мишени и други, съчетан с каскети с рога, които дизайнерът демонстрира за пролет/лято 2021. Графичният художник допълнително представи своите щампи Truehearted (изображение на момиче и сърце) и 4G Heart (сливане на Givenchy DNA с неговия собствен подпис) в контрастни цветове. Изключителният външен вид се отличава с деликатни качулки, изтъркани дънки с кръпки и железни катарами на якетата. Колекцията е подчертана със сребърни куфари RIMOWA, украсени с дизайни на Chito със спрей щампи.

Гледайте цялото шоу във филма:

Колекцията Givenchy’s Spring 2022 Resort ще бъде достъпна в магазините от 5 ноември.