Canada Goose се отказва от естествената кожа

Компанията за връхни дрехи Canada Goose се превърна в последната марка, сложила край на използването на животинска кожа в своите изделия.

Канадската марка заяви, че ще спре да купува кожи до края на 2021 г., а ще спре да изработва кожени дрехи не по-късно от края на 2022 г.

Брандът, който през годините предизвика критики от борци за правата на животните за използването на кожени гарнитури на качулките на своите анураци, заяви, че решението е взето като част от нейната по-широка стратегия за устойчивост.

Преди това компанията се ангажира да постигне нулеви въглеродни емисии до 2025 г., а по-рано тази година пусна най-устойчивия си анурак досега, който генерира 30 процента по-малко въглерод и изисква 65 процента по-малко вода по време на производството.

„Нашият фокус винаги е бил върху създаването на продукти, които осигуряват изключително качество, защита от природната среда и изпълняват това, от което потребителите имат нужда; това решение променя начина, по който ще продължим да правим точно това“, заяви в съобщение главният изпълнителен директор и президент Дани Рейс.

„Продължаваме да се разширяваме – в географски райони и климатични условия – пускаме нови категории и продукти, проектирани със смисъл, воля и функционалност. В същото време ускоряваме устойчивото развитие на нашия дизайн."

Canada Goose се присъединява към нарастващия списък от марки, които обявиха забрана за използване на кожа в своите продукти през последните години, включително такива като Macy's, H&M, Gap, Urban Outfitters и J.Crew, както и луксозни брандове като Burberry, Prada, Gucci и Giorgio Armani.