Жени Живкова облича магистрати в сатен

Жени Живкова облича магистрати в сатен

Съдиите и прокурорите ще надминат абитуриентите по стил. Топдизайнерката Жени Живкова ще шие новите тоги на магистратите, пише в днешния си брой в."Стандарт". Тя вече е измислила и дизайна на облеклата.

Съдиите отново ще се обличат в черно с V образни деколтета, скрити дискретно зад красиви шалчета от вискоза в цвят екрю. Прокурорите пък ще се къпят в сатен. И двата вида тоги ще са от вискоза и полиестер.

Облеклата ще струват 158 лв. за съдиите и 149 лв. за прокурорите. Към цената на съдийската тога влизат и две шалчета. Сумата за облеклата ще бъде удържана от ежегодните пари за дрехи, които се отпускат на държавните служители, обясниха за "Стандарт" магистрати вчера.

Жени Живкова вече е поръчала платове в черно и бордо за съдийските и прокурорските тоалети. "Тъй като става въпрос за големи количества, очакваме чак през април да започнем шиенето на тогите. Вероятно те ще са готови в началото на лятото", обясни за "Стандарт" Живкова. Тя избрала максимално леки платове. Шефката на "Жени стил" допълни, че няма да има летни или зимни тоги, а само една. С новите облекла ще се сдобият около 3500 магистрати в цялата страна. БГНЕС