ЖЕНИ ЖИВКОВА превръща всяка дама в "слънчева жена"

Галина Кондова

Модна къща "Жени стил" с дизайнер Евгения Живкова ще представи "Слънчева жена" - колекция пролет-лято 2009, на 10 март 2009 г. в зала "София" на "Кемпински Хотел Зографски".

ЖЕНИ ЖИВКОВА превръща всяка дама в слънчева женаДизайнерката споделя, че предложенията за новия сезон са адресирани към активните и модерни жени, които умело комбинират цветове и платове, и са склонни да импровизират и експериментират. Духът и естетиката на Ренесанса – макар и частично, са повлияли на най-новите творчески хрумвания на Евгения Живкова, но са адаптирани към ценностите на нашето съвремие. "Реших да нарека тази колекция "Слънчева жена", защото искам моите облекла да носят настроение и радост. Моето послание е, че не трябва да бъдем унили дори и в трудни моменти. Пролетно-лятната дамска мода, издържана в естетиката на "Жени стил", е заредена с положителни емоции и е много жизнена и слънчева!", допълва Евгения Живкова.

За топлия сезон “Жени стил” прелага вталени сака, изработени в комбинация на разнообразни видове материи, разиграни в различни варианти с ефектни вграждания и срязвания. Отново са актуални три-четвъртите ръкави, които завършват с маншет или обемни буфани. Роклите са с разнообразни кройки – прави, разкроени, с чупки и плохи. По тях има различни вграждания на платове с пайети и материи с намачкана структура. Циповете отново се завръщат при саката и роклите.

Ревюто се провежда със съдействието на: Първа инвестиционна банка, Savoy Silver club, Hyundai, Lavazza, Davco group, Casadei Baldinini, бутик за цветя "Феите", Shiseido.


Снимка: Евгения Живкова
Фото: Архив © Модна къща "Жени стил"