Наред с Котоошу и българското мляко, нашата мода навлиза в Страната на изгряващото слънце чрез известния роден бренд "Маркам"

МаркамСъс своите традиционни участия и успехи в последните няколко години на модните форуми в Европа, като „Collection Premiere” в Дюселдорф, “Collection Premiere” в Москва, “Fashion Premiere” в Залцбуг, “Order start” - Виена, “Styl” - Бърно, “Showroom”- Амстердам, “CIFF” - Копенхаген и други, Маркам се налага като лидер в сегмента на луксозните дамски облекла. На носителят на най-престижните отличия на Академията за мода - Златен Меркурий – 2006, за моден бизнес и високо качество в производството на облекло и на Златна игла – 2008 за Модна къща на годината, предстои в края на месец март представяне на изложението „We are Europe” по време на “Fashion week” в Токио, Япония, с най-новата колекция - Есен-Зима 2009/2010. За участие там са селектирани 40 доказани марки от Стария континент, като при подбора са вземани предвид качеството на продуктите, опита и традициите в международни изложения и ревюта в цяла Европа, финансовата стабилност на фирмите и не на последно място - иновативноста и дизайна на моделите.

Паралелно с разширяването на дистрибуторската мрежа в Европейския съюз и Русия, където има вече 17 представителства, водещата българска модна къща реализира активна политика за предлагане на своите продукти и на родния пазар. Тези дни „Маркам фешън” открива още два търговски обекта в градовете Варна и Шумен като част от развитието на своята национална програма по франчайзинг.

Програма включва откриването на нови 12 обекта през първото полугодие, с което фирмените магазини у нас ще станат 27. Същевременно компанията подготвя откриване на монобрендови обекти по същата програма в Швейцария, Португалия, Русия и Украйна.

На 4 март в 17 часа, официално отваря врати магазин „Маркам” в град Шумен – бул. „Славянска” 11, а на 6 март в 17.30 часа – магазин „Маркам” в град Варна – „Княз Борис 1” 21

В приветливите и в изискан стил магазини, новата колекция на „Маркам фешън” – пролет 2009, очаква своите първи посетители.

За повече информация : www.markam.com

„Маркам Фешън”

Снимки : Александър Нишков