Обявиха финалистите на конкурса за млади модни дизайнери IDEAMODA

IDEAMODA е международен конкурс за млади модни дизайнери, организиран от Нов Български Университет и Balkan Fashion Week. Амбициозната цел на организаторите е прозрачен и модерен конкурс, който да се превърне в платформа за изява на младите и талантливи хора от България и Европа. Журито е съставено от изявени модни дизайнери, стилисти, журналисти, модни фотографи. Много фирми от модния бранш, модни издания и медии подкрепят IDEAMODA.
От 2019 година IDEAMODA е партньор на престижния международен конкурс за млади дизайнери IYDC.

Ideamoda

Право на участие в конкурса имат студенти в последната си година на обучение по мода, както и дизайнери до 35 години, които работят за собствен или друг бранд.

След приключване на първия етап журито определи следните финалисти на IDEAMODA 2020:
Албертина Манолова
Анелия Антова
Виктория Добрева, Ани Йотова
Елица Джуренова-Радева
Еми Киселичка
Кирил Георгиев
Мария Попова, Гергана Димова
Моника Димитрова
Николая Гюрова
Ралица Георгиева
Сандрела Канаан, Григор Георгиев
Соня Сурталова
Стамена Константинова
Теодора Лазарова
Пау Аули Надал

Наградният фонд включва парична награда от 5000лв за започване или подпомагане на собствен бранд, обучение в магистърска програма по мода в НБУ, професионална шевна машина JUKI.
На 12 май от 19,00 часа в Галерия Оборище 5 младите дизайнери е представят колекциите си пред публика, а журито ще определи победителите и двамата финалисти, които ще представят България на международния конкурс за млади дизайнери IYDC през есента на 2021 в Киев, Украйна.

Подробна информация за конкурса може да бъде намерена на сайта www.ideamoda.net, както и в социалните мрежи: https://www.facebook.com/IdeaModaCompetition и https://www.instagram.com/idea.moda.competition