Мария Бакалова грее от корицата на британското списание GQ

Актрисата Мария Бакалова, която е номинирана за поддържаща роля на филмовите награди "Оскар", се появи на корицата на популярното британско списание GQ. В новия си брой изданието публикува интервю и фотосесия с българката, озаглавени „Как звездата от „Борат“ щурмува Оскарите“. В интервюто Мария говори за предизвикателствата в работата си по филма "Борат 2", а списанието изтъква, че "Борат 2 е забележителен не само заради онова интервю с Руди Джулиани, но и заради невероятното изпълнение на Мария Бакалова, която е в главната женска роля".

Мария Бакалова грее от корицата на британското списание GQ

„Казаха ми, че ще има сцена с много известен човек... Беше наистина екстремно. Трябваше да избягаме от хотела, защото Джулиани извика полицията. Дори напуснахме щата“ - разказва Мария пред GQ за сцената с Руди Джулиани, бивш кмет на Ню Йорк и личен адвокат на американския президент Доналд Тръмп.

„Знаех, че охраната от нашия екип следи през цялото време какво правим с Джулиани. Бях доста напрегната, но Саша Барън Коен ме успокои, че мога да използвам спокойно тази нервност, тъй като героинята ми Тутар също е нервна в тази сцена. Освен това се притеснявах и Джулиани да не ме зарази с коронавирус. Той отказа да си направи тест за COVID-19 преди мнимото интервю“ - споделя Мария Бакалова за снимките на вероятно най-известната сцена от филма.

За целите на филма Мария прекарва и един ден в Белия дом като репортер.

„В Белия дом е много красиво и впечатляващо! Прекарах почти цял ден там и ходих къде ли не. Мисля, че в един момент екипите от другите медии станаха подозрителни защо репортерът на One American News води още един човек със себе си, затова побързахме да си тръгнем. Имахме късмет, защото много от хората, присъствали на събитието, след това се заразиха с коронавирус“, разказва Мария пред списание GQ.

Дали тя ще спечели "Оскар" ще стане ясно рано сутринта на 26 април българско време. Преди ден стана ясно, че тя не успя да се пребори за отличието на Гилдията на актьорите, където също беше номинирана. Но пък светските издания коментираха невероятния й стил и избор на тоалет.