Мария сложи край на музикалната си кариера със сълзи в очите

След 20 години, прекарани в музикалния бизнес, Мария прекратява музикалната си кариера. Изпълнителката се включи на живо в своята лична Инстаграм страница и със сълзи на очи обяви, че се оттегля и повече няма да бъде певица. Тя спира както с клубните участия, така и с правенето на нови проекти.

Мария

"Причината, поради която тази вечер потърсих вашето внимание, е, че от известно време мисля, че аз и сцената си дадохме най-доброто. Аз съм на 38 г. и връзката ми с вас заема по-голямата част от живота ми", обърна се брюнетката към своите почитатели. "В една от най-хубавите си години - и като песни, и като преживявания, взех сложното решение да се разделя като цяло с музикалната сцена. Към този момент усещам нещата по този начин. За тези 20 години успях да ви дам своя максимум. Заедно постигнахме много, заедно, защото вие сте моята мотивация. Ако кажа, че дължа всичко на себе си, ще излъжа. Това не е никак лесно за мен", сподели тя.

Мария сподели още, че се разделя с музикална фирма “Пайнер” с най-топли чувства и решението й не е взето заради конфликт помежду им. Напротив, тя определи Мария и Митко Димитрови като свое второ семейство и изказа благодарността си към тях, че са я създали като артист.

Също така зад това решение не стои мъж и през годините никой мъж не е успял да я отдели от музиката, категорична е тя.

На въпрос да не би има здравословна причина за това решение, звездата отрече и заяви, че отдавна е разсъждавала върху оттеглянето си от музикалния бизнес.

Засега тя е планирала три проекта, върху които ще се фокусира. Първият е да направи собствен YouTube канал. Наред с това ще продължи да си сътрудничи с известната марка парфюми, на която в последно време е лице, тъй като според нея съвместната им работа върви добре. Освен ароматите на марката, скоро се очаква тя да представи и нова серия анти-ейдж продукти.

Със сълзи на очите Мария сподели, че това е “чао”, а не “сбогом”. Споделя и желанието си да напише в бъдеще собствена книга за живота си. Мария призна, че не желае да се захваща с това начинание съвсем сама и дори предложи на Кристина Патрашкова двете да реализират идеята ѝ.

Решението бе прието с много тъга от феновете й, които я нарекоха “нашата кралица”.

Мария Панайотова Кирова, популярна у нас само с първото си име, е родена на 13 януари 1982 г. в Стара Загора. Тя е дъщеря на известния борец Панайот Киров. От малка пее и дори учи в музикалното училище на родния си град. В него тя свири на контрабас, но след токов удар, временно парализирал пръстите ѝ, тя оставя музикалния инструмент настрана. Става известна в детското предаване "Като лъвовете" по БНТ, в което изпълнява песента "Детелини" на Лили Иванова, а през 2000 г. (когато тя е на 18 г.) подписва договор с компания "Пайнер".