Wolf Walley с модни изкушения за красивата и уверена дама

* Жените-музи са вдъхновение за колекциите на дизайнерката Милена Петрова

Силвия Стоянова

От 2013-та година насам модният бранд Wolf Walley създава облекла за красивата, уверена, изящна и носеща младежки устрем жена. Колекциите на дизайнерката Милена Петрова са вдъхновени от аромати, шоколади, вина, обувки и жени-музи.

Облеклата на Wolf Walley са свежи и креативни. За стила на бранда са характерни естествени, меки и комфортни материи, елегантни силуети, както и акцентиране върху детайлите. Колекции на дизайнерката Милена Петрова са представяни по време на различни издания на Sofia Fashion Week и на сцената на Фестивал на модата и красотата. Облеклата от най-новата колекция „Дежа-вю” (DÉJÀ VU) са показани и на модния подиум в Милано по време на Volkswagen International Fashion Week през февруари 2020 г.

Wolf Walley

Wolf Walley

Wolf Walley

Колекция „Дежа-вю” носи френски дух и е вдъхновена от Мария Антоанета. В горната част на облеклата са съчетани сака в стила на „Шанел” с непретенциозни тишърти и богати поли. Полите са направени от материи, живеещи втори живот – завеси и стари дрехи. Саката са декорирани с цветчета – изрезки от кожа, която остава като отпадък от производство на обувки. Резултатът е богат силует, излъчващ лукс и стил.

Втората част от колекцията е от многофункционални облекла – двулицева рокля, наметка, която може да се носи и като пола, пола, която се превръща в пончо и други. Лице на представянето е Мисис България Свят 2019 – Марина Цветанова-Риналди. Тя също така е и вдъхновител за дизайнерката Милена Петрова, затова колекцията носи знака WR от Wolf и Rinaldi, вместо Wolf Walley.

 

Wolf Walley

Wolf Walley

Сред знаковите колекции на бранда е тази с името „Пудра захар". Какво си представяте когато чуете „пудра захар”? Сладкиши, изкушения, настроение... Точно това усещане носи колекцията – на свежест, ефирност и женственост. Специфичното при облеклата тук е, че всички топове са с принт авторски рисунки на Галина Георгиева.

Wolf Walley

Wolf Walley

Wolf Walley

Wolf Walley

Дизайнерката Милена Петрова създава и колекция изцяло ориентирана към младите дами и децата. Тя се казва „Запечатано с целувка“ и в представянето й по време на седмицата на модата участват Цвети Разложка, Юлия Бакалова – Мисис Холандия 2018, Калина Паскалева, Меги Дренска, Ива Гургуриева, Цветелина Чорбанова, Силвия Данова и Марина Цветанова-Риналди.

Wolf Walley

Wolf Walley

Wolf Walley

Wolf Walley

Wolf Walley

Wolf Walley

Снимки:

1. – 7. Колекция „Дежа-вю” по време на Volkswagen International Fashion Week в Милано.
Фото: Volkswagen International Fashion Week
8. – 11. Колекция „Пудра захар" на Wolf Walley с дизайнер Милена Петрова, представена на сцената на Sofia Fashion Week.
Фото: Иван Йорданов
12. – 16. Колекция „Запечатано с целувка“ на Wolf Walley с дизайнер Милена Петрова представена на сцената на Sofia Fashion Week.
Фото: Sofia Fashion Week