Творецът Алекс Манчев ни напусна

Известният фотограф и модел с руски корени Алекс Манчев е починал в Санкт Петербург. За това писаха приятели на Манчев в социалните мрежи.

Младият и талантлив мъж напусна този свят на 35 години. Той е страдал от бъбречна недостатъчност и според негови познати е чакал да му бъде направена сложна трансплантация. Засега обаче не се съобщава официалната причина за смъртта.

Алекс Манчев

„Почивай в мир Алекс Манчев! Млад, добър и светъл човек…“, написа в социалните мрежи певецът Орлин Павлов, който също е бил обект пред обектива на фотографа.

Не, не мога! Ти запечата най-хубавите ми фотографии през живота ми…! Този вторник 9.06 Алекс ни напусна в любимия и родния Сант Петербург завинаги. На 35 годишна възраст.“, написа ПР специалистът Наско Лазаров.

"Ужасно нелепо е, че Алекс ни напусна толкова, толкова преждевременно (съзнавам абсурда на думата "преждевременно", сякаш може да има "навременно" напускане). Макар и съвсем млад, той се открои в българската визуална култура, в модната, портретна, рекламна и актова фотография с чистота, финес и категоричност, със свое разбиране за естетиката на образа и за образа на естетиката. Макар и съвсем млад, той остави дълбока диря след себе си - следа на оригиналност, прецизност и взискателност.", написа проф. Любомир Стойков.

През 2019-а Алекс впечатли със своя календар The Freedom Project – 14 страници чувствена и изящна актова фотография, която показва красотата и силата на жените. Чернобелите фотографии са заснети в Sofia Residence – Boutique Hotel. Те символизират женската автономност, еротика, красота и независимост.

Алекс Манчев

В основата на календара стои платформата YOU, вдъхновена от вътрешната сила, женското начало и свободата, която подкрепя млади и талантливи автори от всички сфери на изкуството.

В интервю Алекс споделя, че мечтае в София да има свой музей на фотографията…

Светъл му път!