Първият филм, който ще бъде заснет в Космоса, с Том Круз, Илон Мъск и НАСА

Режисьорът Дъг Лайман (известен с филмите си „На ръба на утрешния ден“, „Мистър и мисис Смит“, „Самоличността на Борн“ и първото дълбоководно гмуркане за заснемане на филм) и Том Круз планират и заедно продуцират заснемането на първия приключенски екшън филм в космоса. Автор на сценария ще бъде Лайман. Филмът ще бъде независима продукция, заснета с помощта на „Спейс Х“ на Илон Мъск и НАСА.

Том Круз

Лайман и Круз, освен че са сътрудници, са приятели и пилоти. Преди да се заемат с новия си проект, трябва да довършат поетите ангажименти. Лайман да завърши филма на Lionsgate/BRON „Chaos Walking“ с участието на Дейзи Ридли, Том Холанд, Мадс Микелсен, Синтия Ериво и Ник Джонас, а Круз - снимките на „Мисията невъзможна 7“ в края на лятото или началото на есента на тази година.

Бъдещият космическият филм изисква сериозна подготовка, за да се издържи полета в космоса. Круз отново показва, че е най-смелата филмова звезда в нашето време. Подготовката му за филмите е толкова легендарна, колкото и самите каскади. В „Мисията невъзможна: Разпад“ счупи глезена си при скок от един покрив, на друг и вися от хеликоптер; вися и от изтребител в „Мисията невъзможна: Престъпна нация“ и в „Мисията невъзможна: Режим Фантом“, катери се по дубайския небостъргач „Бурдж Халифа“, изпълнявйки каскади от 123-ия етаж.