Баровете и дискотеките отварят от 1 юни

След като днес излезе информация, че увеселителните и игрални зали, дискотеките и баровете  ще бъдат отворени на 15 юни, в нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев, публикувана на сайта на ведомството, датата е вече 1 юни.

Баровете и дискотеките отварят от 1 юни

От 1 юни ще могат да работят и ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейните заведения и кафе-сладкарници, развлекателни центрове, детски и спортни съоръжения на закрито, в т.ч и тези в търговски центрове тип МОЛ. Изключение правят все още заведенията за хранене в търговските центрове с открита площ и самостоятелен вход.

Заповедта гласи още, че считано от днес, 26 май, се разрешават културно-развлекателни мероприятия (театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и други), при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет на закрито и до 50% от общия им капацитет на открито и при максимален капацитет на използване на залите (читалища, детски комплекси, училищни салони и зали, културни домове, младежки центрове, частни обекти, военни клубове и други) според квадратурата на помещението при заетост на местата не повече от 20 човека за груповите занимания, и не повече от 1 човек на 4 кв. м. площ.