Моловете отварят следващата седмица

Моловете и търговските центрове отварят в понеделник, 18 май. Разпоредбата е на министър-председателя Бойко Борисов, след разговор с представители на големи търговски обекти тип мол и на Българската ритейл асоциация. На срещата присъстваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Моловете отварят в понеделник

"С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните 2 седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани“, каза премиерът Бойко Борисов.

По време на срещата детайлно бяха разискани условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете и търговските центрове, предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас. Беше изтъкнат също приносът на бранша за българската икономика, което налага въпроса за възобновяване на дейността му.

Премиерът Борисов отбеляза още, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.