Първият студено дестилиран джин Oxley „замразява” природата

Силвия Тодорова

Пионер в студената дестилация OXLEY GIN „замразява” природата, за да улови уникалните вкусове на билките и плодовете, използвани за приготвянето му. За разлика от други джинове OXLEY съдържа свежо замразени цитрусови кори (вместо изсушени) за интензивно и ярко сетивно преживяване. Перфектният резултат е достигнат за 8 години експерименти чрез 38 различни рецепти.

Oxley

Иновативният метод на студена дестилация замразява вкусовете и ароматите на съставките за иновативния джин. Така те остават максимално близки до тези в приподата в момента на обелването им. По този начин е прехвърлена и свежестта на всяка една от билките в OXLEY.

Oxley

При процесът „Мацерация” – изцяло ръчно билките и плодовете се накисват във висококачествен алкохол за период от 15 часа. След това течността се прехвърля в казан за дестилация, където налягането се намалява, създава се вакуум и температурата стига до -5 ℃. В състояние на вакуум алкохолът започва да се изпарява при минусови температури. След това изпаренията достигат кондензатора, където температурата е -127 ℃ и преминават отново в течно състояние. Тази течност е готовият OXLEY GIN, вдъхновен от приподата. Той е създаден от екип, жаден за иновации, състоящ се от учени и мастър дестилъри, които променят света на джина, който познаваме.

Oxley

Класическа хвойна, кориандър, индийско орехче и прясно замразени цитрусови кори от грейпфрут, портокал и лимон са само част от билките и плодовете, използвани в OXLEY. Всички 14 билки са внимателно подбрани от различни краища на света, но останалите са тайна. Натуралните аромати на природата, пренесени в този джин му придават уникален пищен и сладък вкус със силно изразен цитросов финал. Меката пивкост на OXLEY го превръща в хитрия избор на проницателните консуматори. А за това как те да му се насладят, няма грешен начин, защото експериментирането е в духа на иновативния OXLEY GIN, Всеки може да създаде перфектня авторски коктейл, като предизвика собствената си креативност. OXLEY GIN се справя чудесно в комбинации от Gin & Tonic до Martini или Gimlet. Официален дистрибутор на OXLEY GIN за Българие е „Софсток”.

Oxley

Oxley

Oxley

Oxley

Снимки:

1. OXLEY GIN е пионер в студената дестилация.
2. При процесът „Мацерация” билките и плодовете изцяло ръчно се накисват във висококочествен алкохол за 15 часа.
3. Иновативният метод на студена дестилация замразява вкусовете и ароматите.
4. Екипът, създал иновативният джин, се състои от учени и мастър дестилъри.
5. Натуралните аромати, които ни поднася природата, са пренесени във всяка бутилка OXLEY GIN.
6.– 7. Всеки може да експериментира с OXLEY и да създаде перфектня авторски коктейл.

Фото: © SofStok