Академията за Мода с пищен ревю-спектакъл за "Златна Игла" 2020

* Изявени дизайнери и модни къщи ще представят най-новите си колекции

Силвия Тодорова

Годишните награди на Академията за мода „Златна игла 2020“ ще се състоят в края на месец февруари в хотел „Рамада София”. На официална церемония ще бъдат връчени призове в категориите: „Дизайнер на годината”, „Модна къща на годината”, „Най-добър млад дизайнер”, „Модна иновация“, „Бижута“ и „Моден фотограф“. Наградените по традиция ще получат ювелирната статуетка „Златна игла“, изработена от емблематичния наш бижутер Анжело Красини.

Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков отличава и стимулира български дизайнери и модни творци освен чрез престижната награда „Златна игла“, също и като дава сцена за изява на талантливи дизайнери и изявени модни къщи. Традиционният гала ревю-спектакъл и тази година ще предхожда официалната церемония по награждаването. В него по покана на Академията за мода ще участват дизайнери, които ще покажат своите най-нови колекции. Сред тях са и някои от носителите на приза през годините.

Ревю-спектакъла ще открие трикратният носител на „Златна игла“ – София Борисова. Тя ще представи избрани творения от своята най-нова колекция за 2021 година – „Пътуване във времето“ (“Voyage dans le temps”) за модна къща Romantika Fashion. Радослава Лазарова, „Най-добър млад дизайнер” за 2019-та година, ще покаже специално селектирани булчински предложения на модна къща „Блинк“. Елена Златева, отличена със „Златна игла“ за „Най-добър млад дизайнер“ през 2018-та година ще представи своята най-нова уникална колекция, изцяло ръчно изработена с предложения за сезон пролет-лято 2020. Миналогодишният носител на „Златна игла“ за „Модна иновация“ – Аксел Харди, ще покаже избрани предложения авторски плетива от колекция „Екзотичен шик“.

Академията за Мода с пищен ревю-спектакъл за

Академията за Мода с пищен ревю-спектакъл за

Академията за Мода с пищен ревю-спектакъл за

Академията за Мода с пищен ревю-спектакъл за

За първи път в ревю-спектакъл на Академията за мода ще участва дизайнерът на модна къща Estrella Couture – Ирена Велковска, която ще представи избрани официални рокли от колекция Royal Orchid и сватбени рокли от колекция White Blossom. Terry`s Fashion Style с дизайнер-художник Тери Караиванова ще покаже избрани и най-новите предложения от колекция „Цветя и пеперуди" с официални и абитуриентски облекла. Модна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава и Никола Карадамянови ще покажат колекция Moonlight 2020 с бутикови дамски рокли и мъжки костюми, вдъхновени от лунното сияние. Специална селекция бижута ще представи „Златарна Целье“. Диляна Матеева, дизайнер на модния бранд Art.Look ще презентира колекция пролет-лято 2020 – „Чистотата на добротата“, вдъхновена от милосърдието и делата на Майка Тереза.

Академията за Мода с пищен ревю-спектакъл за

Академията за Мода с пищен ревю-спектакъл за

Академията за Мода с пищен ревю-спектакъл за

Академията за Мода с пищен ревю-спектакъл за

Водеща на ревю-спектакъла и официалната церемония ще бъде известният наш топ модел и телевизионна водеща Гери Дончева. С подготовката на ревю-спектакъла по повод годишните награди на Академията за мода се е заел Боян Караиванов. За прическите на манекените и водещата ще се погрижи коафьорски екип на Selena ES, официален представител за България на Balmain Hair Couture. Професионалните гримьори от MAC Cosmetics отговарят за грима. На финала на събитието гостите ще се насладят на изискан коктейл с напитки от фирма Sagax – вносител на премиум и висок клас вина, спиртни напитки и гурме продукти от цял свят, които могат да бъдат намерени в луксозната верига магазини Vinopoly в София и Варна. Вкусните изкушения на сладкарници „Неделя" елегантно ще допълнят коктейла за вечерта.

Академията за Мода с пищен ревю-спектакъл за

Академията за Мода с пищен ревю-спектакъл за

Академията за Мода с пищен ревю-спектакъл за

„Златна игла 2020“ се реализира с любезното съдействие на: „Лаваца“, „Банка ДСК“, A1, хотел „Рамада София”, „Ситроен“, „Агресия“, Selena ES, Balmain Hair Couture, Sagax, Vinopoli, MAC Cosmetics, Desizo Monni, „Неделя“, хотел „Самоков“ и „Жарден флорист“.

Снимки:
1. Предложение от колекция „Пътуване във времето“ с дизайнер София Борисова.
Фото: © Ивайло Станев
2. Булчинска рокля на модна къща „Блинк“ с дизайнер Радослава Лазарова.
Фото: © Ивомир Пешев
3. Предложение от най-новата колекция пролет-лято 2020 на Елена Златева.
Фото: © Личен архив
4. Тоалет на Аксел Харди, показан по време на „Златна игла 2019“.
Фото: © Антон Марков
5. Предложение на модна къща Estrella Couture с дизайнер Ирена Велковска.
Фото: © Estrella Couture
6. Предложение на Тери Караиванова – дизайнер на модна къща Terry’s Fashion Style.
Фото: © Мартин Василев
7. Рокля на модна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава и Никола Карадамянови
Фото: © Иван Йорданов
8. Костюм на модна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава и Никола Карадамянови.
Фото: © Иван Йорданов
9. Предложение на Диляна Матеева, дизайнер на модния бранд Art.Look.
Фото: © Атакан Узун
10. Илиана Раева с бижута на Zlatarna Celje от лимитирана колекция Balance.
Фото: Zlatarna Celje
11. Топ моделът и телевизионна водеща Гери Дончева – водеща на „Златна игла 2020“.
Фото: © Хайлайф