Най-голямото изложение за текстил и мода в България вече е с повече бизнес сегменти и участници

Второто издание на най-голямото изложение за текстил и мода в България ще бъде по-разнообразно, тъй като ще включва повече сегменти от двете индустрии и повече участници. Те ще презентират машини, консумативи и услуги за производството, платове, прежди, аксесоари, готови облекла, трикотаж, бельо, текстил за дома и за хотели, а за първи път се включват логистични компании. Отново ще има дизайнерска зона и ревюта за демонстриране на нови тенденции във всекидневната и във висшата мода.

„ТексТейлър Експо 2019“ ще се проведе от 7 до 9 ноември в Международен панаир Пловдив. Специален гост е дизайнерът със световно признание Иван Донев, който ще води уъркшоп за млади таланти.

Най-голямото изложение за текстил и мода в България вече е с повече бизнес сегменти и участници
Дизайнерката от Южна Корея Ми Сеон посети „ТексТейлър Експо“ миналата година, за да подбере платове за новите си колекции. Сега изложението ще покаже по-голямо разнообразие от оборудване, материали и услуги за текстилната и модната индустрия, а също - широк спектър от техни продукти.

Фирми от седем държави показват последно поколение изделия в индустриалната част на изложението. Така производителите могат да видят технологични и технически новости. Германска компания представя най-голямата база за пране и боядисване на текстилни изделия в Източна Европа, намираща се в Кърджали. С обработка и транспорт на тъкани се занимава друг изложител от Германия. Нови методи за производство на текстил присъстват в експозициите от Испания, Холандия и Гърция.

Акцент е участието на десет фирми от Китай, чиито изделия впечатляват и с качество, и с цени. Те ще покажат полиуретанови облекла и противовятърни якета, спално бельо, комплекти за дома и хотела, прежди и трикотажни платове, различни видове тъкани, готови облекла и други стоки.

На „ТексТейлър Експо 2019“ е много силно присъствието на водещи български предприятия от текстилната промишленост. Сред тях е един от големите износители на широка гама от конци и прежди за ръчно плетиво, както и на хавлиени изделия. Други изложители предлагат текстил, материали, услуги и оборудване. Интересна иновация са машините и консумативите за дигитален печат в сферата на рекламата, а фирмата развива и собствена програма за рециклирана техника за ограничени бюджети.

В модната част на изложението са известни български дизайнери и производители на готово облекло, както и трудово-производителни кооперации, известни със своите колекции от дамска, мъжка и детска конфекция и трикотаж. Тук стартиращите компании от модната индустрия ще имат възможност да се запознаят с добри практики, да получат съвети от специалисти, да се възползват от професионални услуги, като технически дизайн – разработване на кройки и мостри въз основа на снимка или описание.

Най-голямото изложение за текстил и мода в България вече е с повече бизнес сегменти и участници
Модерни технологии и машини отново ще представят фирми от страната и чужбина на „ТексТейлър Експо 2019“ от 7 до 9 ноември в Международен панаир Пловдив.

Второто издание на „ТексТейлър Експо“ представя по-богат спектър от новости за бранша, заяви Валя Данкова, управител на фирма „Спекс“, съорганизатор на деловия форум. Той стана обединяващ център на балканската модна индустрия още със своя дебют миналата година, когато посрещна близо сто изложители и над 3000 посетители специалисти от 13 страни. Очаква се сега техният брой да бъде по-голям.