Светът се събра на Бала на Снежната кралица

* Първа светска поява на Петя Стаевска след покушението срещу нея
** Лидия Неклеевич – ветеран от великата Отечествена война, изправи на крака ВИП гостите

Галина Кондова

С песни и танци на различни народи премина първият бал на снежната кралица в България. Изпълнители от различни народности трябваше да поздравят височайшата кралска особа, която се беше настанила удобно в трон на сцената. Оттам тя наблюдаваше характерни еврейски, индийски, ориенталски танци. Една от най-големите звезди на българската поп и рок сцена – Силвия Кацарова за миг се превъплъти в Тина Търнър, за да изпрати специален поздрав от Америка за Снежната кралица, но изпълнението на най-големите й хитове по-късно вечерта накараха цялата зала да затанцува. Организатори на събитието бяха Адриана Цанева – сдружение “Програма Произведено в България” и Олга Ускова – “Нова световна визия”.

Снежната кралица

По време на събитието за осма поредна година сдружение “Програма Произведено в България” връчи своя национален приз “Човек на XXI век”. На събитието бяха отличени водещи български производители, които изнасят своята продукция за Русия и Европа. Това са фирми с високи показатели на дейността, свързана с развитие, перспективи и социална ангажираност.

Адриана Цанева и Олга УсковаТази година наградите бяха присъдени на Наталия Казакова - изпълнителен директор на “Винпром Русе”, Димитър Маджаров – собственик на фирма “Димитър Маджаров”, Соня Стоянова – собственик на “Кармела 2000” ООД и доц. д-р инж. Христо Белоев – ректор на Русенски университет “Ангел Кънчев”. Ценната статуетка “Плодородие” на Румен Желев беше връчена от Румен Иванов – собственик на “Крит” и носител на наградата “Човек на 21 век” за 2008 г.

Специален гост на Бала на Снежната кралица беше Лидия Василевна Неклеевич – ветеран от Великата отечествена война и носител на множество ордени и медали. Всички гости в залата засвидетелстваха уважението си към куража и смелостта на възрастната дама и се изправиха на крака в нейна чест. Сред личностите, уважили с присъствието си събитието бяха Савин Ковачев – зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, проф. Любомир Стойков, Миглена Чакръкчиева, Маргарита Михнева, Бисера Йосифова.

Новите носителина наградата “Човек на XXI век”

Балът на снежната кралица беше и първата светска изява на бизнесдамата Петя Стаевска след покушението срещу нея. На събитието присъстваха и гости от Азербайджан, Казахстан, САЩ, Гърция, представители на деловия и бизнес елит. Част от руската делегация бяха Юрий Покровски – Ръководител на международни проекти и програми на Търговско-промишлената палата на Руската федерация, Генерал Султанов – генерален директор на „Каспий трейд”, Артур Дашкин - експертна група “Мега групп” АД, Алексей Кутищев – “СовТрансАвто”, Емин Гаджиев – геобалкански представител на руския геологически съюз, Олга Захариева - председател на координационния съвет на съотечествениците в България, Светлана Попова - „Терра Булгарика”. Присъствието на важни руски гости е резултат от визитата на Адриана Цанева (сдружение “Програма Произведено в България”) и Олга Ускова (“Нова световна визия”) в Москва в средата на месец декември 2008 г. Тогава те бяха част от българската делегация, присъствала на Бала на професионалистите по покана на Центъра за обществени връзки на Кремъл. В балната зала на Кремъл г-жа Цанева и г-жа Ускова връчиха наградата “Човек на XXI век” на Филип Киркоров за прославяне на България по света.

Доц. д-р инж. Христо Белоев – ректор на Русенски университет “Ангел Кънчев”, носител на наградата “Човек на XXI век”Димитър Маджаров – собственик на фирма “Димитър Маджаров”, носител на наградата “Човек на XXI век”

Наталия Казакова - изпълнителен директор на “Винпром Русе”, носител на наградата “Човек на XXI век”Соня Стоянова – собственик на “Кармела 2000” ООД, носител на наградата “Човек на XXI век”

Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine

Олга Ускова заедно с Лидия Василевна Неклеевич – ветеран от Великата отечествена войнаСнимки:

  1. Снежната кралица.
  2. Адриана Цанева и Олга Ускова.
  3. Новите носителина наградата “Човек на XXI век” – от ляво на дясно: доц. д-р инж. Христо Белоев – ректор на Русенски университет “Ангел Кънчев”, Наталия Казакова - изпълнителен директор на “Винпром Русе”, Димитър Маджаров – собственик на фирма “Димитър Маджаров”, Соня Стоянова – собственик на “Кармела 2000” ООД, Румен Иванов - собственик на “Крит” и носител на наградата “Човек на 21 век” за 2008 г. и Адриана Цанева – сдружение “Програма Произведено в България”.
  4. Доц. д-р инж. Христо Белоев – ректор на Русенски университет “Ангел Кънчев”, носител на наградата “Човек на XXI век”.
  5. Димитър Маджаров – собственик на фирма “Димитър Маджаров”, носител на наградата “Човек на XXI век”.
  6. Наталия Казакова - изпълнителен директор на “Винпром Русе”, носител на наградата “Човек на XXI век”.
  7. Соня Стоянова – собственик на “Кармела 2000” ООД, носител на наградата “Човек на XXI век”.
  8. Олга Ускова заедно с Лидия Василевна Неклеевич – ветеран от Великата отечествена война.
  9. Петя Стаевска заедно със своя съпруг.
  10. Силвия Кацарова накара цялата зала да танцува.
  11. Индийски танц, който означава “поднасяне на цветя”.

Фото: © Божидар Марков

Петя Стаевска заедно със своя съпруг

Силвия Кацарова накара цялата зала да танцува

Индийски танц, който означава “поднасяне на цветя”