София Борисова отново прикова погледите в Кан

* Прочутата кинозвезда Тициана Рока е ослепителна в тоалет на емблематичната българска дизайнерка

Прочутият кинофестивал в Кан бе бляскаво открит и принос, макар и скромен, има и талантливата българска дизайнерска школа. В оставащите дни до 24-ти май този епицентър на филмовото изкуство ще фокусира вниманието не само върху кинолентите, участващи в надпреварата за големия трофей – наградата „Златна палма“, а и традиционно върху всички звезди, които дефилират по легендарния червен килим на стълбите пред Фестивалния комплекс на булевард „Кроазет“.

Широко обсъждани и следени, както обикновеновено са не само представените в програмата филми, а и начинът, по който изглеждат звездите. И ако във фестивалната програма няма включен български филм, то на червения килим България и българският стил чрез впечатляващата дизайнерка София Борисова триумфират за втора поредна година.

За да мине по червения килим, известната италианска актриса и продуцент Тициана Рока отново избра рокля на уникалната българска дизайнерка (носителка на три Златни игли на Академията за мода), за да блесне на откриването на кинофестивала. Припомняме, че тя бе отличена през 2017 година като една от най-стилните звезди на наградите БАФТА в Лондон, облечена в рокля – уникат на София Борисова. Тициана Рока бе ослепителна на миналогодишното издание на фестивала в Кан с тоалет на София Борисова и навярно точно поради тази причина и тази година отново се довери за прекрасния си аутфит на родната дизайнерка.

София Борисова отново прикова погледите в Кан

София Борисова открехна творческата си завеса и разкри, че роклята, която е избрала италианската звезда е от линията Limited Edition. Тя е изработена от уникална черна дантела с бродирани 3D цветя и е обшита с черни кристали. Горната част на тоалета е корсетна. Така още по-изискано и ефектно се подчертават женствените форми на звездата, а долната част на визията е многопластова пола в омбре-чернобежов цвят.

София Борисова отново прикова погледите в Кан

Снимка:
1. Тициана Рока и Джулио Базе на червения килим в Кан.
Фото: GETTY