"Котка върху горещ ламаринен покрив" с премиера на сцената на "Нов театър – НДК"

„Нов театър – НДК“ представя пиесата от американския драматург Тенеси Уилямс – „Котка върху горещ ламаринен покрив” с премиера за София на 16 май. Отново през месец май ще бъдат чествани и 30 години от създаването на първия частен театър „Диалог“ с неговото идейно продължение „Нов театър – НДК“.

Емблематичното заглавие „Котка върху горещ ламаринен покрив”, което има три екранни версии, награда „Пулицър“ за драматургия и множество респектиращи рецензии на критиката, в продължение на седем десетилетия печели признание от публиката на всички сцени по света. Постановката на пиесата е дело на режисьора Бойко Илиев, директор на „Нов театър – НДК“. А на сцената се изявяват актьорите – Йоана Буковска-Давидова, Янина Кашева, Радослав Владимиров, Михаил Лазаров, Мария Панайотова и Анатолий Ставрев. Въздействието на пиесата е подсилено с умело разработените от Жанета Иванова сценография и костюми.

Публиката в залата ще съпреживее изострените до крайност, но прикрити с лицемерие и лъжи отношения в семейството на най-богатия плантатор на Юга. Дали богатството и алчността са в основата на тази разруха, или липсата на искреност, внимание и любов, ще стане ясно, когато всички се съберат на последния му рожден ден.

Снимки:
1. – 12. Моменти от спектакъла „Котка върху горещ ламаринен покрив”.
Фото: Красимир Стойчев