Най-известната веганка - Йована Мендоса хваната да яде риба

Йована Мендоса е известна със своя вегански начин на живот. Скандалът се заформи след като излезе видеоклип, където Йована яде риба.

Йована Мендоса е популярна в социалните мрежи с последователи надвишаващи 3 млн. души. Но последователите й са разочаровани след като видяха клип, където Мендоса консумира риба, храна, която не е позволена на веганите.

Най-известната веганка - Йована Мендоса хваната да яде риба

В 33-минутен видеоклип Йована обяснява защо е започнала отново да яде месо и защо пази тази тайна от последователите си доста време. Мендоса споделя, че е имала здравословни проблеми по време на сурова веганска диета. Нивата на щитовидната жлеза били ниски, тя вече не можела да овулира и била почти анемична. В крайна сметка тя е диагностицирана с бактериален растеж на тънките черва (SIBO). Ето защо нейните лекари я посъветвали да консумират месо и яйца и скоро цялостното й здраве се подобрило.

Въпреки обяснението на Мендоса, феновете все още са разстроени, че ги е „излъгала“, тъй като все още публикува информация за начина си на живот, дори когато вече е започнала да яде месо. Някои дори я обвиняват в жестокост към животните, докато други казват, че е използвала веганството за самореклама.