ФАНТАСТИЧЕН РЕВЮ-СПЕКТАКЪЛ за 25-ия рожден ден на „ЗЛАТНАТА ИГЛА“  

Силвия Тодорова

Академията за мода организира фантастичен ревю-спектакъл по повод 25-ия рожден ден на Годишните награди „Златна игла“. Модният пърформанс по традиция предхожда официалната церемония по награждаването на изявени творци. Всички отличени със „Златна игла 2019“, както и модни къщи и дизайнери, поканени от Академията за мода, показаха свои актуални и стилни колекции на бляскавото събитие в „Рамада София Хотел“.

Ревю-спектакълът беше открит бравурно от трикратната носителка на Златна игла София Борисова. Тя представи избрани творения от своята най-нова колекция Attitude 2020, вдъхновена от града на висшата мода – Париж с неговия лукс, блясък и модерен шик. Трите линии – бизнес, официална и сватбена са изработени от луксозни материи, ръчно обшити с бродерии и дизайнерски дантели виcша мода за 2020-та година.

Romantika Fashion

Romantika Fashion

Romantika Fashion

Romantika Fashion

Миналогодишният носител на „Златна игла“ за булчинска мода – дизайнерът Христо Чучев, показа актуална колекция “Розов диамант” с избрани предложения за младоженките. Творенията му подобно на един от най-редките скъпоценни камъни в света, са изработени от дизайнерски дантели в нежни розови нюанси. Силуетите са А-линия, по тялото и свободно падащи, а романтичното излъчване на колекцията се допълва от винтидж акценти в украсата. С рокля от колекцията на дизайнера Христо Чучев беше облечена и водещата на събитието – Гери Дончева

MEME

MEME

MEME

MEME

Модна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава и Никола Карадамянови показаха своите най-нови предложения дамска и мъжка официална мода. Техните послания към дамите са за индивидуализъм и комфорт, като избират съчетаването на цветове и материи с наслагване на орнаменти, 3-D елементи и изящна дантела. За мъжете  „Бандерол“ залагат на вталени сака и панталони, естествени материи, смели цветове, запомнящи се акценти и все по-предпочитаните – спортно-елегантни кройки.

Imane

Imane

Imane

Imane

За първи път в гала спектакъла за годишните награди на Академията за мода със свои колекции участваха: Антония Стоянова, Диляна Матеева, Ива Господинова, Венета Райкова и Севдалина Дякова. Антония Стоянова, дизайнер на авангардната, дръзка и ексцентрична модна къща IMANE, предстви колекция Notice Me. С ярко послание за уникалност дрехите от колекцията на IMANE са великолепно скроени и ушити, изработени от памук, букле, кожа и дантела, много функционални, носими и силно привличащи с цветовата си гама.

ART.LOOK

ART.LOOK

ART.LOOK

ART.LOOK

Диляна Матеева, дизайнер на модния бранд Art.Look, показа елегантна цветна колекция с името „Островът на спокойствието“, вдъхновена от богатата и екзотична природа на остров Мавриций и характерното за там хиндуско облекло. За колекцията са характерни авторски рисунки на Диляна Матеева, а облеклата са изработени от многоцветни естествени дизайнерски материи – коприна и памук. Водещи са цветовете от знамето на остров Мавриций – червено, синьо, жълто и зелено.

Sevi

Sevi

Sevi

Sevi

Ива Господинова – дизайнер на Iv Style, участва с представителна колекция стилни бизнес и официални облекла за дамите. Елегантните предложения от бутикови серии са подчинени на модерната класика с изчистена линия и перфектен силует. Дизайнерката залага на висококачествени италиански, френски и гръцки материали и аксесоари, а ръчната изработка е в основата на уникалността на дрехите. Специални гости на дефилето на Iv Style бяха Йордана Димитрова и чаровната й дъщеричка Каролина.

Iv Style

Iv Style

Iv Style

Iv Style

Модният бранд МЕМЕ МОР с автор Венета Райкова показа бутикови рокли с български шевици – всяка със специално име и символика: „Мускал“, „Йероглиф“, „Шевица“, „Мрежа“, „Роза“, „Детелина“, „Градина“, „Българка“, „Канатица“ и „Престилка“. В различните рокли са скрити послания и символи за: здраве, късмет, дълголетие, любов, радост, сила, доброта, просперитет, сигурност, мъдрост, независимост, слава, авторитет,  интелигентност и великодушие, изобилие, благородство и др.

Banderol

Banderol

Banderol

Banderol

Иновативният моден бранд Sevi by Sevdalina представи модерна интерпретация на тюрбани – тип шапка, ръчно изработени от Севдалина Дякова по нейн дизайн със съвременна форма. Ефектни и практични, тюрбаните са подходящи за плаж, коктейл или разходка, както и за всеки сезон, тъй като предпазват от атмосферните влияния и запазват прическата. Изработени са от висококачествени немачакеми материи: кадифе, букле, жакард, жоржет, кожа, вълна и пайетени материи с интересни десени и украса.

Hristo Chuchev

Hristo Chuchev

Hristo Chuchev

Hristo Chuchev

На церемонията по награждаването на тазгодишните носители на приза „Златна игла 2019“, всеки от тях, след като получи отличието си,  потказа своите индивидуални послания. Невена Николова – „Дизайнер на годината“ за 2019-та, представи колекция - специален реверанс към българската публика. На подиума на „Златна игла“ Невена показа както свои иконични модели, разделени на две части и подходящи за различни поводи, така и официални рокли за най-тържествените случаи в живота на една жена. Българската дизайнерка, чиято модна къща е базирана в Лондон, облича световни знаменитости, а също и съпругата на българския президент – г-жа Десислава Радева, която уважи събитието и специално поздрави Невена.
Като „Най-добър млад дизайнер” беше отличена Радослава Лазарова, която представи избрани предложения – вечерни, булчински и абитуриентски рокли. За колекциите на модна къща „Блинк“ са специфични авторските дантели по дизайн на Радослава Лазарова. В своите творения тя съчетава екстравагантно и носимо, като залага на женствен, артистичен и изискан стил. Актрисата Саня Борисова беше Специален гост на дефилето на модна къща „Блинк“.

Blink

Blink

Blink

Blink

Desizo Monni – „Модна къща на годината“ предизвика оправдан интерес с колекцията си „Церемония“ 2019 , която включва уникални силуети, изработени от екслузивни италиански материали в съвременен дизайн с различни структури жакард, коприна и вълна. Колекциите на модната къща съчетават лукс и изискана, майсторска изработка. Дизайнът е с безупречен силует и елегантна естетика, създадена специално за мъжa със стилно и уверено присъствие, отличаващо се в градската среда.
Модна къща Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова, отличена в категория „Булчинска мода“, показа представителна колекция – съчетание от вълшебни сватбени рокли. Те са изцяло ръчно изработени и декорирани, материите са леки и полупрозрачни. Красивите ръчно бродирани дантели нежно обгръщат тялото и внушават чувствен, ненатрапчив сексапил. Силуетите са елегантни, украсени с полускъпоценни камъни. Обемите са премерени, а ефектните гърбове и шлейфове приковават погледа.

Djulia Angelova

Djulia Angelova

Djulia Angelova

Djulia Angelova

Дизайнерката Аксел Харди, която беше отличена в категория „Модна иновация”, предизвика позитивно вълнение в публиката със своите авторски плетива и многофункционални облекла от колекция „Еуфория“, създадена специално за „Златна игла 2019“.  Аксел Харди предложи еуфория от цветове с актуалния жив корал, тюркоазено, цикламено и пъстри принтове наред с натурални, пясъчни тонове, съчетани със златисто. Фините и нежни плетива се комбинират с леки естествени коприни и дантели в ярки и наситени принтове. Дизайнерката залага на изцяло естествени материи и шармантен микс от различни нови видове пачуърк.

Axel Hardy

Axel Hardy

Axel Hardy

Axel Hardy

Джулия Ангелова –  „Моден гримьор“ за 2019-та, е определяна като “феята на красотата”, заради способността ѝ да налага тенденциите в бюти грима в България. Тя  представи шоу с името: „Инстаграм реалност”, в което виртуално и реално си сменят местата и имагинерното придобива материални измерения. Джулия Ангелова беше подготвила композиция от четири визии, характерни за дигиталната вселена.   

Paloma Fashion

Paloma Fashion

Paloma Fashion

Paloma Fashion

Подготовката на ревю-спектакъла по повод годишните награди на Академията за мода беше поверена на Боян Караиванов. За грима на манекенките се погрижиха професионалистите на MAC Cosmetics, а прическите бяха дело на Ники Тонев от Hair Box и екип фризьори от V&A Glamour.

Desizo Monni

Desizo Monni

Desizo Monni

Desizo Monni

„Златна игла 2019“  се реализира с любезното съдействие на: „Кимбо“, „Банка ДСК“, A1, „Рамада София Хотел”, „Ситроен“, „Агресия“, сладкарници „Неделя“, Pixels, MAC Cosmetics, Hair Box, V&A Glamour, Mr. Garden, „Хотел Самоков“.

Nevena

Nevena

Nevena

Nevena

Снимки:
1. – 4. Предложения от колекция на София Борисова.
5. – 8. Предложения от колекция на МЕМЕ МОР.
9. – 12. Предложения от колекция на IMANE.
13. – 16. Предложения от колекция на Art.Look.
17. – 20. Предложения от колекция на Sevi by Sevdalina.
21. – 24. Предложения от колекция Iv Style.
25. – 28. Предложения от колекция на модна къща „Бандерол“.
29. – 32. Предложения от колекция на Христо Чучев.
33. – 36. Предложения на Радослава Лазарова – „Най-добър млад дизайнер“.
37. – 40. Предложения на Джули Ангелова – Златна игла я категория „Моден грим“.
41. – 44. Предложения на Аксел Харди – Златна игла за „Модна иновация“.
45. – 48. Предложения на Paloma Fashion – Златна игла в категория „Булчинска мода“.
49. – 52. Предложения на Desizo Monni – „Модна къща на годината“.
53. – 56. Предложения на Невена Николова – „Дизайнер на годината“.
Фото:
Хайлайф: 1 – 33 ; 36 – 39 и 41 – 56
Екатерина Титова: 34 и 35
Антон Марков – 40