"Ледената кралица" в зимната приказка на Поля Кинова

На изискано модно събитие на 13 февруари 2019г. в „София Хотел Балкан“, дизайнер Поля Кинова представи своята последна колекция от сватбени и официални тоалети за 2019г. – „Ледената кралица“.

Колекцията е една фантазия за блестящи приказни феи, обединяваща красотата и силата на жената с красотата и силата на природата.

Специално за събитието лице на приказното ревю бе топ моделът Петя Велкова, която като истинска кралица украси вида си със специално изработена корона с над 200 диаманта, създадена по поръчка от ювелирната компания Goto Jewellery and Diamonds.

Част от най-популярните и утвърдени модели в България представиха уникалните дизайнерски тоалети на Поля Кинова, пред очите на специални гости от българския и чуждестранен елит. Организатор на събитието бе Петя Велкова, която направи приказката реалност.

Ледената кралица в зимната приказка на Поля Кинова

Ледената кралица в зимната приказка на Поля Кинова

За декора и атмосферата на прекрасното ревю се погрижиха Йоана Томова-дизайнер флорист и Председател на Асоциацията на флористите в България и нейният екип, които успяха с лекота и финес да ни пренесат в онази зимна приказка, която буквално оживя пред нашите очи и сътвориха един спиращ дъха декор.

Ледената кралица в зимната приказка на Поля Кинова

За да бъде визията на жената неповторимо изящна, в колекцията за 2019г. дизайнерът буквално потъва в атмосферата на зимна приказка, представяйки въздушни рокли, наситени с пайети напомнящи за светлина и леден прах и които проблясват като ситен дъжд от безкрайна синева.

Ледената кралица в зимната приказка на Поля Кинова

Силуетите са елегантни и украсени с полускъпоценни камъни, обемите премерени, гърбовете и шлейфовете приковаващи погледа.

Материите са леки и полупрозрачни, красиво ръчно бродирани дантели описващи клоните на дърветата разгръщащи се под лъчистия зов на утрото, обгръщаха тялото и ръцете, чувствено и умерено секси. Деликатни апликации под формата на ледени късове и висулки украсяваха вечерните рокли и те сияеха като разцъфнало цвете в лунна нощ на сцената.

Вдъхновена от безкрайната и необятна красота на природата и приказната зимна гора, дизайнерката Поля Кинова представи богата палитра от нюанси на синьо, тюркоаз, седеф и сребро както и розово златистите нюанси на зимното утринно слънце.

Ледената кралица в зимната приказка на Поля Кинова

Дефилираха част от най популярните и утвърдени модели у нас между който Куини Алис, Ева Кикерезова, Мис България Марина Войкова, Мисис България Мариана Маринова.

Ледената кралица в зимната приказка на Поля Кинова

Сред гостите, които се насладиха на ревюто бяха проф.Любомир Стойков, Мис България Тамара Георгиева, продуцентката Меги Савова, Мис България Свят Вроника Стефанова, Боряна Баташова, представителки на титлата Мисис България Анна Стефанова, Яна Средкова, Ирина Белчева, Елена Караколева, Ради Орцева, Виктория Божилова, Йордана Димитрова, Катя Роуз, както и носителки на титлата Мисис Дама в лицето на Биляна Тончева, Нели Пандилова, Мирела Ненчова и Мисис Баба Дони Чачова.

Снимки: Цветелина Делийска, www.deliysky.com

Видео: ANAMORPH STUDIO, www.anamorphstudio.com