Топ 5 романтични филми за Свети Валентин

Какво по-романтично от киновечер в прегръдките на любимия в комбинация с пуканки и шоколад. Представяме ви, една селекция от най-подходящите филми за празника.

Топ 5 романтични филми за Свети Валентин

“Гордост и предразсъдъци” на Джо Райт (2005)
Адаптация по романа на кралицата на жанра Джейн Остин, този филм с вдъхновяващ мизансцен и костюми (Джо Райт ще заснеме след това „Изкупление“ и „Най-мрачният час“) е наситен с очарованието на Кийра Найтли, вероятно в най-добрата си роля, тази на романтичната Елизабет Бенет.

Отвъд Африка от Сидни Полак (1985)
Мерил Стрийп, Робърт Редфорд и дивата природа на Кения е една от изключителните класики на романтичното кино. Филмът е спечелил седем Оскара, включително и за най-добър филм.

“Оглупели от любов” на Глен Фикара и Джон Рекуа (2011)
Преди “Ла-ла ленд”, Райън Гослинг вече бе попаднал в плен на очарованието на Ема Стоун в тази оригинална романтична комедия със забележителния Стив Карел.

“Петдесет нюанса на сиво” на Сам Тейлър-Ууд (2015)
Адаптацията на известния роман на Е. Л. Джеймс разиграва и акцентира върху алхимията между двамата млади актьори Джейми Дорнан и Дакота Джонсън. На втори план, това би могло да има и комичен ефект.

“До всички момчета, които съм обичала” от Сюзън Джонсън (2018)
Един оригинален сценарий, една героиня от азиатски произход, която променя стереотипите за мажоретката и „накъсания“ стил на писане на Джени Хан (авторката на едноименния бестселър), допринесоха за успеха на този сладък филм, който без съмнение ще има продължение.