Световноизвестният дизайнер Роко Бароко пристига в София през март

Роко Бароко е един от най-известните италиански дизайнери досега, който създава луксозна мода. Започнал през 1963 година като асистент-дизайнер на Нино Черути, няколко години по-късно отваря собствено ателие на "плаца Еспания" в Рим. Постепенно маестрото добива голяма популярност и твори тоалети за Лайза Минели, Клаудия Кардинале, контеса Кларета Аугуста, Урсула Андерс и др., а ревютата му са откривани и закривани от най-добрите топмодели в света, като Клаудия Шифър, Наоми Кембъл, Каролина Куркова, Аня Воскресенска, Констанс Яблонски, Сиселис Зейлис.  Тоалетите и аксесоарите на марката - Roccobarocco са изцяло произведени в Италия във фабриката край Милано. Всяка година дизайнерът създава по 4 колекции, които винаги са тематични, ултра модерни, но с класически анонс, отличавайки се със стил и собствен почерк.

Роко Бароко и Анелия Петкова

От 6 години брандът официално е на българския пазар, представен ексклузивно от Bridal Fashion, където в момента е налична и новата колекция - пролет/лято 2019. 90% от колекциите за България се поръчват в единични бройки и се предлагат на най-добри цени като комплимент към красивите българки.

Роко БарокоСъвсем скоро маестро Бароко за първи път ще посети България и ще представи haute couture колекция, а за клиентите на бранда ще бъде организирано и специално парти.

Дизайнерът е винаги стилен и модерен, обича кучетата, морето и разбира се, Неапол - родният му град. Преди 2 години разшири дейността си с откриването на гурме ресторант на марината на о-в Иския, където често се отбиват Валентино, Роберто Кавали, собственикът на Bulgari, актьори и клиенти, които харесват морската кухня.

Маестро Бароко с нетърпение очаква да се запознае и с почитателите си в България и като човек, който всеки ден е на работа казва: “никога не отлагай работата за утре, която можеш да свършиш днес”.