Стил и красота в спектакъла на "БГ Модна Икона"

* Дизайнери от Китай, Израел, Сърбия и Македония ще участват в модното дефиле
** Скулпторът Живко Седларски със свое първо ревю на метални рокли у нас

Силвия Тодорова

Призът „БГ модна икона'', който се присъжда от Академията за мода, ще бъде връчен за десета поредна година. Официалната церемония по награждаването на най-стилните и успели българи ще се състои на 12 декември във Витоша Парк Хотел. Десетото юбилейно издание на наградите „БГ модна икона'' по традиция включва стилен ревю-спектакъл, в който и тази година ще бъдат представени актуални модни колекции. В събитието ще участват български дизайнери и модни къщи, носители на Златна игла, както и студенти на проф. Любомир Стойков от Национална художествена академия, специалност „Мода”. По време на спектакъла за първи път в България ще бъде показано ревю с метални рокли – творби на българския скулптoр Живко Седларски, който пристига от Франция специално за събитието.

Стил и красота в спектакъла на

Юбилейното издание на „БГ модна икона'' се отличава със силно участие на талантливи млади дизайнери, сред които при студентите има и сериозно международно присъствие. Ревю-спектакълът ще открие луксозният бранд за мъжка мода Desizo Monni. Сред новата генерация дизайнери, които ще заявят своето присъствие със самостоятелни колекции по време на ревю-спектакъла са: Радослава Лазарова, Елена Златева, Диляна Матеева, Александра Петрова и Мария Делчев (Сърбия).

Стил и красота в спектакъла на

Стил и красота в спектакъла на

Модна къща „Блинк” с дизайнер Радослава Лазарова ще представи официална дамска колекция Womanity Prom, вдъхновена от красотата на екзотичните птици, архитектурата и природните феномени. Диляна Матеева, създател на моден бранд Art.Look, която наскоро представи за първи път България на международната седмица на модата в Гърция, ще участва с колекция Fashion Melody есен-зима 2018-2019. Носителката на „Златна игла“ 2018 в категория „Най-добър млад дизайнер“ Елена Златева ще представи колекция, повлияна от свободата на изразяване от движенията „Ар нуво“ и „Ар деко“ с акцент върху ръчно изработените материи и детайли. Младата дизайнерка Александра Петрова ще покаже колекция елегантни, женствени рокли, заредени с бунтарски дух, олицетворяващи промяната на женските настроения. Мария Делчев ще представи предпразнична мини колекция за сезон зима 2018 – Dare to disco, изработена специално за предстоящия парти сезон.

Стил и красота в спектакъла на

Стил и красота в спектакъла на

По време на ревю-спектакъла на „БГ модна икона 2018“ брандът „Аксел Харди“ ще представи своята първа лого-колекция „Безкрайно въображение“ (Infinite imagination). Тя е създадена специално за събитието на Академията за мода и включва луксозни многофункционални плетива в златисто и сребристо за шик кежуъл визия. Официална дамска и мъжка мода ще представят дизайнерите на модна къща „Бандерол“ – Никола Карадамянов и Десислава Дамянова. Колекция 2019 на дизайнерския тандем включва абитуриентски рокли с акцент върху дантелата и наслагването на орнаменти, както и мъжки костюми във все по-предпочитаните спортно-елегантни кройки.

Стил и красота в спектакъла на

Стил и красота в спектакъла на

Носителят на „Златна игла“ Христо Чучев ще закрие ревю-спектакъла със своите най-нови дизайнерски предложения на рокли-бижута от официалната си колекция за 2019-та година. Специални гости на събитието ще бъдат и други носители на „Златна игла“, които ще представят по един аутфит: Жана Жекова, Иван Донев, Мариела Гемишева, Вяра Георгиева, Теодора Спасова, Антония Йорданова, Меги Петкова и Николай Божилов.

Сред студентите на проф. Любомир Стойков от Национална художествена академия, специалност „Мода”, които ще покажат свои произведения са: Тао Цинюй (Китай), Рима Юнис (Израел), Ирина Матов (Сърбия), Ивана Стаменов (Сърбия), Давид Стояновски (Македония), Сияна Иванова, Лора Лилова, Лидия Христова, Стамена Константинова и Инанч Неджибова.

Стил и красота в спектакъла на

Водеща на „БГ модна икона 2018“ ще бъде чаровната Гери Дончева. Подготовката и хореографията на ревю-спектакъла са поверени на Боян Караиванов. За грима на манекените ще се погрижи носителката на „Златна игла 2018“ в категория „Моден гримьор“ Марина Младенова заедно с екипа си. Прическите ще са дело на Ники Тонев и салон за красота Hair Box.

Стил и красота в спектакъла на

„БГ модна икона 2018“ се реализира с любезното съдействие на: кафе „Кимбо", „Витоша Парк Хотел", „A1”, „Ситроен“, „Агресия", сладкарници „Неделя", „Рай кетъринг", „Жарден Флорист“ и др.

Стил и красота в спектакъла на

Снимки:
1. Скулптурa на Живко Седларски – Andromeda Stainless Steel, Brass 2016 H-55 cm.
2. Аутфит от колекция есен-зима 2018/19 на Desizo Monni / Фото: © Костадин Кръстев-Коко.
3. Саня Борисова с рокля на модна къща „Блинк“ с дизайнер Радослава Лазарова / Фото: © Ивомир Пешев.
4. Аутфит на дизайнерката Елена Златева / Фото: © Диляна Флорентин.
5. Диана Иванчева с официална рокля на дизайнера Христо Чучев / Фото: © Костадин Кръстев-Коко.
6. Аутфит от колекция Fashion Melody с дизайнер Диляна Матеева / Фото: © Оми Чоудури.
7. Рокля на дизайнерката Александра Петрова / Фото: © Снежанка Борисова
8. Аутфит на Мария Делчев / Фото: © сп. MODA.
9. – 10. Рокля и костюм на модна къща „Бандерол“ от официална колекция 2019 / Фото: © Латинка Петрина за „Бандерол“.
10. Аутфит на „Аксел Харди“ / Фото: © Нено Вълковски.