"НОВ ТЕАТЪР" – НДК с две премиери до края на 2018 година

През месеците ноември и декември до края на 2018 г. на сцената на „Нов театър“ – НДК ще се състоят две премиери на дебютиращи в театралното изкуство млади творци. Първата от тях е моноспектакълът на Иван Рангелов – „Страсти Илиеви“ с автор Димо Дешев, който може да бъде гледан за първи път на 15 ноември от 19:00 ч. Втората премиера е моноспектакълът на Кирил Михов – „Пикльото“ 20/18 с автор Калин Илиев, предвидена за началото на месец декември.

„Нов театър“ – НДК е един от малкото независими театри, извън структурата на държавните, със свободна репертоарна политика, която се базира на български автори, утвърдени и млади актьори. Той е създаден през 2015 година като продължение на първия частен театър „Диалог“, който основах преди 30 години и е кулминация на търсенето на онзи свободен театър, който изразява творческата воля на актьора.“, споделя режисьорът Бойко Илиев, директор на „Нов театър“ – НДК.

Репертоарът на „Нов театър“ – НДК включва както продукции на самия театър и доказали се заглавия от държавните и общински театри, така и представления на частни и гостуващи трупи.

Един от най-новите спектакли в програмата на театъра е „Антихрист“ по романа на Емилиян Станев, който може да бъде гледан на 17 ноември (събота) в Нощта на театрите. Сред заглавията, от които могат да избират любителите на театралното изкуство, са също: „Амадеус“, „Поручик Бенц“, „Пилето, което казва Ку“, „Ла Комедия“, „Жертвата“, „Кокошка“, „Цъфнали очи“, „Убиецът и блудницата“, „Наследникът“ и др. В постановките на театъра участват и известни български актьори, сред които: Елена Петрова, Йоана Буковска, Ники Сотиров, Веселин Калановски, Георги Кадурин, Любомир Ковачев, Ивайло Захариев, Иван Юруков и др.

„Нов Театър“ – НДК е вълнуваща алтернатива на културния живот в София. Той разполага със собствена библиотека и книжарница за специализирана литература в областта на театъра, киното и всички останали изкуства.

Билети на касите: Билетен център НДК 02 / 916 63 00;
„Нов театър“ НДК 02 / 426 39 56; www.newtheatre.bg

Снимки:
1. Плакат на моноспектакълът на Иван Рангелов „Страсти Илиеви“.
2. Йоана Буковска в сцена от спектакъла „Поручик Бенц“.
3. Ивайло Захариев в сцена от спектакъла „Поручик Бенц“.
4. Любомир Ковачев и Йоана Буковска в сцена от спектакъла „Поручик Бенц“.
5. Георги Кадурин в сцена от спектакъла „Амадеус“.
6. Мариана Миланова и Иван Юруков в сцена от спектакъла „Амадеус“.
7. – 8. Елена Петрова и Ники Сотиров в сцени от спектакъла „Жертвата“.
9. – 10 Елена Петрова и Любомир Ковачев в сцени от спектакъла „Антихрист“.
11. Иван Юруков в сцена от моноспектакъла „Пилето, което казва Ку“.
12. „Трио Плачкови“ – Алина, Стефан и Саша (от дясно на ляво) – „Ла Комедия“.
13. Алина Плачкова в сцена от спектакъла „Ла Комедия“.
14. Стефан Плачков в сцена от спектакъла „Ла Комедия“.
15. Програмата на „Нов театър“ – НДК за месец ноември 2018 г.
Фото: Архив на „Нов театър“ – НДК: снимки от 1 до 8, 11 и 15
Фото: © Адрияна Янкулова-Чапкънова: снимки 9 и 10
Фото: © Хайлайф / От игла до конец: снимки 12, 13 и 14