Arena of Beauty Professional – 21 години доверие и професионализъм

На 39-то издание на Arena of Beauty Professional, участие взеха 92 фирми от България, Румъния, Украйна, Гърция, Италия и Корея, които представиха повече от 320 бранда, 25 демонстрации на сцена, повече от 100 фирмени демонстрации и презентации, и бяха видени от над 4600 посетители от България, Македония, Сърбия, Гърция и Турция.

Arena of Beauty Professional – 21 години доверие и професионализъм

BLUESKY BULGARIA - Генерален спонсор на Arena of Beauty Professional 2018

Доверие и професионализъм – двете думи, които най-точно определят „Арена на Красотата“. Най-големият международен бюти форум в България, който продължава да се разраства с всяка изминала година, а изложители и посетители, да го очакват с все по-голямо нетърпение!
„Щастливи сме, че и тази година отново успяхме да представим най-напредничавите брандове, които показаха своите иновации, нови продукти и услуги, да представим на специалистите нови за българския пазар производители и да дадем старт на бъдещи играчи на бюти пазара у нас!“, споделят организаторите.

Акценти по време на Arena of Beauty Professional 2018

ЗА ПЪРВИ ПЪТ:
- K-Beauty Showcase, благодарение на Котра София (Корейска Агенция за Насърчаване на Търговията и Инвестициите), чиято цел беше да срещне корейски производители на козметика с българските фирми в бранша.
- Демонстрация на щанда на SNB – как точно се прави хидратиращ крем за ръце с истински фреш от краставица и магданоз!
- Томбола за бюти специалисти – организаторът изненада 10 късметлии с парични награди от 200 до 500 лева в продукти и услуги от фирмите – изложители!

Arena of Beauty Professional – 21 години доверие и професионализъм

СЪСТЕЗАНИЯ
EYELASH EXTENSIONS CHAMPIONSHIP
Eyelash Extensions Championship 2018, също се проведе за първи път в България, именно на Arena of Beauty Professional 2018. Състезанието изисква висок професионализъм, а основно правило е състезателят да има Сертификат за обучение в областта, както и да е работил по специалността минимум година и половина.
Членове на журито бяха Кристина Стефанова, Ева Серева и Михаела Боянова. Съдия на всички състезания беше Весела Бъчварова от ”Ви Ес Профешенъл”, Бургас.
Arena of Beauty Professional, организатор на шампионата благодари на своите спонсори: Expert Supreme, Volume Lashes Bulgaria и Fashion Cosmetics.

ПОБЕДИТЕЛИТЕ:

Категория - 3/4D мигли
Дивизия 2
1-во място Ани Гусийска
2-ро място Радостина Методиева
3-то място Десислава Рабаджийска
Категория Eyelash Lifting
Дивизия 1
1-во място Диляна Тризова
2-ро място Марги Чимо (Margi Chimou)
3-то място Симона Карамитева
Категория MEGA VOLUME
Дивизия 2
1-во място Ани Гусийска
2-ро място Милица Иванова
3-то място Изабел Узини

Arena of Beauty Professional – 21 години доверие и професионализъм

NAILS OLYMPIC BULGARIA
Превърналото се в традиция международно състезание Nail Arena Professional се провежда от 2005г. и има за цел да предостави арена на най-решителните упорити, амбициозни и изпълнени с креативни творчески проекти маникюристи. Това го прави очаквано събитие за всички в нейл сектора. Тази година шампионатът се организира от Катя Райкова, Arena of Beauty и Nails Olympic Poland, като част от веригата Nails Olympic International.
Nails Olympic Bulgaria 2018 се проведе в 6 категории в 2 Дивизии – за начинаещи и напреднали нейл дизайнери.
Журито беше в състав: Красимира Крумова (България), Joanna Nawrocka (Полша), Jovana Bacanac (Сърбия) и Robert Klonowski (Полша).
Гранд шампион стана полякинята Катаржина Зброинска /Katarzyna Zbroinska/, която грабна и купата Grand Master International Nail Art! Освен купи и подаръци от спонсорите, Катаржина получи ваучери за 500 € и за 100 € и безплатно участие на Nails Olympic Poland 2019.
Grand Master International Pink & White стана друга нейна сънародничка, също от екипа на INDIGO - Марта Джурковска /Marta Dziurkowska/.
Шампионатът се проведе с любезното съдействие на генералният спонсор Bluesky Bulgaria, и на спонсорите NeoNail Professional, Lila Rossa Professional, SNB Professional, Clearance (Израел) и NAILOVER Bulgaria.

Красимира Краева, собственик на марката Arena of Beauty сподели: Изключително съм щастлива да споделя, че съм впечатлена от работата на партньорите по време на цялата организация и най-вече в дните на провеждането на шампионата. Лично благодаря на тях и на членовете на журито за професионално свършената работа! Това ме кара да вярвам, че Nails Olympic International ще стане търсена арена на нейл състезателите и в други страни в Европа!

Arena of Beauty Professional – 21 години доверие и професионализъм

Победителите в съответните категории: 1.Състезателна категория МАНИКЮР С ГЕЛ ЛАК (Gel Polish Manicure)
Дивизия 1:
1 място – Ирина Караустова
2 място – Наталия Росталска /Natalia Rostalska/
3 място – Магдалена Гайенска /Magdalena Gajenska/
Дивизия 2:
1 място – Катаржина Збронинска /Katarzyna Zbroinska/
2 място – Марта Джурковска /Marta Dziurkowska/
3 място – Юстина Дадал /Justina Dadal/
2.Състезателна категория САЛОНЕН МАНИКЮР (Salon Nails)
Дивизия 1:
1 място – Магдалена Гайенска /Magdalena Gajenska/
2 място – Здравка Илиева
3 място – Наталия Росталска /Natalia Rostalska/
Дивизия 2:
1 място – Марта Джурковска /Marta Dziurkowska/
2 място – Юстина Дадал /Justina Dadal/
3 място – Антония Цампарова
3. Състезателна категория СТИЛЕТО ДИЗАЙН (Stiletto Design)
Дивизия 1:
1 място – Наталия Росталска /Natalia Rostalska/
2 място – Магдалена Гайенска /Magdalena Gajenska/
3 място – Петя Маркова Дивизия 2:
1 място – Юстина Дадал /Justina Dadal/
2 място – Катаржина Зброинска /Katarzyna Zbroinska/
3 място – Марта Джурковска /Marta Dziurkowska/
4. Състезателна категория PINK & WHITE GEL
Дивизия 2:
1 място – Марта Джурковска /Marta Dziurkowska/
2 място – Катаржина Зброинска /Katarzyna Zbroinska/
3 място – Юстина Дадал /Justina Dadal/
5. Състезателна категория СВАТБЕН НЕЙЛ АРТ (Jewelry Nails)
Дивизия 1:
1 място – Магдалена Гайенска /Magdalena Gajenska/
2 място – Кристиана Пейчева
3 място – Здравка Илиева Дивизия 2:
1 място – Катаржина Зброинска /Katarzyna Zbroinska/
2 място – Юстина Дадал /Justina Dadal/
3 място – Стела Божилова
6. Състезателна категория ЗАДОЧНА РАБОТА „МИКС МЕДИЯ“ (Венециански маски)
Дивизия 1:
1 място – Теодора Рафаилова
2 място – Веска Паунова
3 място – Вера Димитрова
Дивизия 2:
1 място – Ралица Георгиева
2 място – Цветелина Христова
3 място – Катаржина Зброинска /Katarzyna Zbroinska/

ЕКСКЛУЗИВНО
В последния ден на изложението Фабио де Стефано /Fabio de Stefano/ - гуруто на бюти грима, без който не може нито една Fashion Week по света, дойде специално от Милано, за да представи пред публика своя LOOK and Learn семинар за тайните на POP ART грима.

Arena of Beauty Professional – 21 години доверие и професионализъм

НА СЦЕНА
Три последователни дни, гости и участници на 39-тото издание на Arena of Beauty Professional, имаха възможността на живо, на сцената на изложението, да видят демонстрации лично от най-добрите професионалисти, в различните бюти области. От красиви knowhow техники за моделиране на маникюр, представени от Татяна Гюмишева, демонстрациите на Alexandra`s Proline, LCN Bulgaria и Mack’s Professional Bulgaria, до креативността на специалистите от SNB Bulgaria. Терапевтичният педикюр беше акцент и в 3-те дни. Пламен Лазаров от RUCK – България, всеки ден, на живо представяше демонстрация на терапевтичен педикюр по немска система, а екип на Стар Нейлз България отвориха страниците „От дневника на педикюриста - добри практики в терапевтичния педикюр“. Гръцкият коафьор Maria Alexiadou (Мария Алексиаду) направи демонстрация с фризьорските инструменти на Artero – на права и чуплива коса и буквално за няколко минутки преобрази моделите си. Фирма Бакара козметикс, изумиха всички с демонстрацията си „Дизайнерска екстремна колористична прическа“, а от WakeUp Status Factory с богата палитра фосфорицираща вакса за коса, с която не оставате незабелязан дори в тъмното!

МАНИКЮР
Най-модерните есенно-зимни декорации бяха представени на щанда на генералния спонсор на Arena of Beauty Professional – BLUESKY. Тенденции в маникюра, можеше да се видят и на щанда на NAILOVER , където желаещи очакваха с нетърпение демонстрации на живо лично от Катя Райкова - българката, която сложи маникюристите от цял свят в малкия си джоб и то за поредна година на един от най-престижните конкурси отвъд океана. Буквално „ в малкия си джоб“, всеки може да сложи иновативния принтер за маникюр О‘2Nails, който само за секунди „рисува“ желаната от вас снимка. А на дизайнерския си щанд SNB, представиха своята юбилейната серия „25 години Star Nails Bulgaria”. Официалният вносител на Cuccio за България представи и революционната система Cuccio Peel it PRE-Base – за лесно сваляне на гел лак.

ПЕДИКЮР
Неуморните ни ходила също имат нужда от специална грижа. Освен множество специализирани продукти за грижа за стъпалата, гости на изложението имаха възможността да се подложат на терапия на щанда на RUCK за третиране на врастнал нокът, рагади и мазоли. Демонстрациите на „ЛуксиПро“ бяха представени лично от главния обучител на козметиката за педикюр Clearance, който пристига от Израел специално за изложението. Атракция стана демонстрацията на главният технолог на SNB Professional

ЛИЦЕ
Множество антиейджинг продукти, терапии и апарати бяха достъпни до всички на изложението. От хранителната добавка - Proamin Premium Gold, създадена специално за жени на основата на хиалурон и колаген, до регенериращи пилинги и маски за лице, както и иновативни апарати, които въздействат на различни дълбочини в кожата. Посетителите не пропуснаха да си направят безплатна диагностика на кожата с най-новия апарат на Skeyndor- Skin Smart Diagnosis, както и да усетят действието на пилинг терапия без излющване (Derma peel PRO), терапия за проблемна кожа (Hrisis PRO), лазарна терапия (Fotora Ttiple Laser), радиочестотен лифтинг за лице и тяло, безоперационен лифтинг (Collagena Professional) антиейджинг терапии за спиране на времето (Timeless Prodigy и не само), фотоподмладяваща терапия със студена светлина, представена от Lidera, терапии за околоочния контур, биоактивни серуми и още много продукти и демонстрации, сред които с най-новите терапии от марките Casmara - активна биоревитализираща терапия и дрон терапия и дори демонстрация на единствения по рода си корейски мезопистолет за иглена мезотерапия (Magic Filler II).

ТЯЛО
Процедури за скулптуриране на тялото с иновативни технологии бяха едни от най-интересните демонстрации, за посетителите на 39-тото издание на Арена на Красотата. Фирма SPORTARREDO GROUP (Италия) представиха HiTech апаратура, която предлагат за соларни студиа и СПА центрове. На щанда на Venus Concept Bulgaria, посетителите можеха да изпитат най-безболезненото и ефективно обезкосмяване - “Venus Velocity”. Именно на липсата на болка, залагат и специалната кола маска на Lycon! Тялото се извайва лесно с помощта на иновативен уред за отслабване - ATACHE. Резултатите са видими само след няколко процедури, като могат да бъдат загубени общо между 10 - 14 см от обиколките. BECO medical направиха демонстрации на машините Twin EVO – технология за 2018г. Пълно ремоделиране на лице и тяло, 2 платформи, 4 технологии, 7 процедури!

КОСА
„Нирвел“ представи новата специална серия за коса, която я защитава от градската атмосфера и UV лъчите. Специалистите от „Флейминг козметикс“ ни запознаха с революционен продукт за регенерация на косата при мъжка и женска плешивост. WakeUp Status Factory представиха терапия, която подхранва косъма на косата, като го третира с температура -15C! “Бакара козметикс“ ни изненадаха със специални терапии за коса и трайно изправяне с хиалуронова киселина. ЕМ ДЖИ Бюти Продъктс показаха най-новите серии на брандовете CHI и Kardashian Beauty Black Seed, както и Little green New York - бебешки и детски продукти за коса.

КАУЗА
Тази година, Арена на Красотата, застана зад каузата на радио Витоша – „Повече българчета за България“. Кампанията се осъществява в партньорство с фондация "Искам бебе" и “Национална асоциация на децата и младите хора с диабет”. С надеждата да се съберат повече средства, за децата с диабет и превантивното му диагностициране още в ранна детска възраст.

МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ: Asian Beauty Biz, Coiffure Beauty Magazine, Nail Media, Permanent make up Magazine, Balkanika music television, radio Fresh, radio Vitosha, radio Veselina.

Това беше част от палитрата със събития, които съпътстваха Arena of Beauty Professional 2018!

Arena of Beauty Professional 2019 ще се проведе в периода 27-29 септември, IEC, София.