Хелена Бонам Картър с разкрития за обвинения от много холивудски знаменитости продуцент Харви Уайнстийн

Хелена Бонам Картър е знаела, че може да изгуби работата си ако застене срещу Харви Уайнстийн, съобщи "Контакт мюзик".

52-годишната актриса призна, че е „казала не” на продуцентът, който е обвинен в неприлично сексуално държание от десетки жени. За Бонам Картър обаче е било лесно да откаже, тъй като тя вече е имала кариера, която не се е основавала на неговите продуцентски компании.

Хелена Бонам Картър с разкрития за обвинения от много холивудски знаменитости продуцент Харви Уайнстийн

Тя казва пред британското издание „Гардиан”, „Аз вече имах кариера. Други хора ме вземаха на работа. Аз не зависех истински от него.”

„Имаше пъти, в които Харви ме караше да правя някои неща и аз каза не. Знаех, че вървя по тънка линия. Да застана срещу него не беше лесно, защото знаех, че може да изгубя работата си”, казва още актрисата.

„Никой не е изначално добър или зъл. Той просто е много умен. Има много причини, заради които той е толкова влиятелен. Той знае кака да ти донесе номинация за „Оскар”. И двете ми номинации са благодарение на него. Той има великолепен вкус за филми”, споделя още Бонам Картър.

„Намирах начина, по който се отнася с определени хора – без всякакво чувство за уважение, за плашещ. Има много неща, които не харесвах в поведението му и не говоря само в сексуален смисъл”, казва още тя.

Самата Хелена е изпитала част от поведението на продуцента докато е работила над „Младият и феноменален Т. С. Спивет”, заедно с режисьора Жан-Пиер Жьоне.

„Харви искаше от мен да кажа на Жьоне, че трябва да го променим (филма). Имаше сцена, в която той стопира и Харви ми каза, в момента, в който това дете се качи в камиона, всички ще смятат шофьора за педофил и американските деца ще откачат”, споделя още актрисата.

Тогава аз му отвърнах „Не мисля, че си прав и няма да кажа на Жан-Пиер Жьоне”, но той е отвърнал: „Аз знам по-добре от него. А ти отиваш да кажеш това на този арогантен задник. Той не познава американския пазар, както аз”, казва още Харви, цитиран от Бонам Картър.

Тя споделя, че след това не е отказвала работа с него и обяснява, че „това е бизнеса”.

БГНЕС