Елегантна женственост в новата колекция на Фани Пападопулу

Палта, костюми и комплекти сако - рокля представи в новата си колекция за сезона, по време на традиционния „Моден букет” известната българска дизайнерка Фани Пападопулу.

Колекцията се отличава с мека женственост и изискана линия. Силует – втален, с подчертана от широки колани талия. Обем в ханша, създаден от басти и набор в талията. Ръкавите са с наборили чупки в горната част, леко разширени при саката с V дължина и с кожени гарнитури. Цветове – черно, черно-бяло, черно-утайка от вино, метално сиво и сивосребрист жакард с цикламени цветя. Черното е с блясък – сребристи ламени нишки, кадифени щампи сброкат, плисирана органза с блясък.

Дължините са над коляното и до пода - при вечерните рокли. Комплектите с малки черни рокли са с подчертана талия с широки колани, стегнати с обемни панделки. Роклите са без ръкав или с малко ръкавче.Саката са къси до талията или дълги под ханша.Текстил – кашмир и мохер за палтата, туиди студена вълна за всекидневните костюми, и тафта, кадифе, сатен, жоржет, шифон, дантели с рязани бродерии за официалните вечерни рокли. Изобилие от гарнитури, яки, маншети и други детайли от естествена и екокожа.

Модел на Фани ПападопулуМодел на Фани ПападопулуМодел на Фани Пападопулу

Много елегантни и женствени са вечерните рокли. Със силует на амфора, силно подчертана талия и стегнат корсет в горната част, изработени от сатен, с много бродерии, коприна и ламе, ръчно бродирани маниста с камъни и флорални десени. Обемът в ханша сесъздава от силно надиплени шифони или леки коприни и органза – фризе. За запознатите с творческия път на Фани тази колекция е поредно доказателство за високия й професионализъм. С който впрочем подхожда към всичко, което прави.

Фани, скоро беше в Италия , имаше ли изявипред публика там?
- През септември, по същото време, по което се провеждаше Миланската седмица на модата, имах две ревюта в Италия. Едното в дискотека „Луминал” в Милано, а другото на Лаго ди Гардис – на самото езеро, заедно с дизайнери от Малта и Латвия. Другата българска фирма беше „Пердита” от Ловеч. Ревютата съпътстваха конкурса за красота „Принцеса на лятото Интернешънъл Италия 2008”. Титлата спечели българското момиче Денис Димитрова.

Модел на Фани ПападопулуМодел на Фани ПападопулуМодел на Фани Пападопулу

Струваше ли си усилията това участие, имаше ли някакъв резултат?
- Струваше си най-малкото заради възможността да се съизмериш с другите. Да усетиш настроението и реакциите на една друга публика, с критерий изработен в родината на Голямата мода. Имаше и голямо, неочаквано за мен, голямо присъствие на медии - от Harper Bazar, Venity Faer, Amika. Мисля, че такъв поглед от вън, е много полезен за всички нас.

Снимки:

1. Фани и Василис на ревюто в “Моден букет”
2. - 7. Модели на Фани Пападопулу

Четете повече във вестник Дева
www.devastyle.com