Платовете, които вдъхновяват

На 2 октомври стартира ТМТ Експо - международното изложение за текстил, машини и технологии

Безспорно е – времето на ограниченията отдавна е отминало. Съвременните технологии създават нова Вселена от неограничени възможности. Това с пълна сила се отнася и за платовете, които са в основата на модната индустрия. Ако доскоро те бяха определяни като материя за създаване на различни крайни продукти, то вече са високотехнологични, многофункционални и със сигурност – има за всеки вкус!

Питате се, как ние разбрахме всичко това ли? Е, отговаряме – благодарение на организаторите на ТМТ Експо – първото издание на международното изложение за текстил, машини и технологии. То започва съвсем скоро в Интер Експо Център – на 2 октомври и ще продължи до 4-ти. А ние имахме шанса да надникнем „зад завесите“, където тече трескава подготовка...

ТМТ Експо - международното изложение за текстил, машини и технологии

Както никога досега
Съвременните платове притежават невероятни характеристики. Използвайки техните предимства, фирма АГЛИКА специализира в производство на технически материи като ламиниране на различни платове. Фирмата комбинира високотехнологични платове, която намират приложение при разнообразни конфекции. 

Екологичен, двулицевият плат е изработен от два различни материала. Вътрешната страна е съставена от антилбактериални и нежни към кожата материали, а външната – от вълна меринос, подходяща за сублимация и печат.
Преминаваме нататък, изглежда като бродерия... Всъщност това е текстурираната тъкан Step, представена от компания Ботексим, която може да послужи като основа за апликации, лога и емблеми. Използваща високотехнологично оборудване и машини, Финтекстил ще представи трикотажните си платове, от които могат да се създават разнообразни продукти.

С любопитство надникваме и към предложенията на АЛЕС. Фирмата произвежда широка гама от трикотажни платове, конфекция. Секторите с прежди, гума и ликра също заемат основно място в дейността ѝ...
Удовлетворяващи всички нужди и изисквания, са продуктите на фирма Юта, която произвежда нетъкан текстил за индустриални производства и за крайните потребители. Богатото ѝ портфолио включва олекотени завивки, шалтета, протектори за матраци и други. Широк е спектърът от продукти и на фирма ПРОТО. Със задоволство разбираме, че на щанда ѝ ще има платове за матраци и такива с дигитална реактивна щампа.

И още, и още...
Не, не сме приключили. Не може да пропуснем да ви представим и хавлиените изделия на фирма България-Текст. Меки и удобни, те са изработени от прежди, съставени от микропамук. Комфортни и хигроскопични те са подходящи за домакинството, СПА процедури, хотелиерството, както и в рекламната индустрия. 

Впечатление ни прави и един наистина необикновен килим. Той ще ни бъде предложен от Аглика Трейд. Мек, приятен на допир, лек и лесен за поддръжка, той позволява сублимационен печат на малки количества, което го прави подходящ както за дома и офиса, така и за брандиране на обособени зони.

Разказахме ви за Ви интригуващи платове. Всички те ще бъдат представени заедно с още почти безброй продукти, тъй като в изложението участие ще вземат над 70 утвърдени в индустрията компании.
ТМТ Експо ще заеме площ от 4500 кв.м. Наистина, бихме искали да Ви разкажем още много. Но тъй като редовете няма да ни стигнат, ви съветваме – посетете го. От 2 до 4 октомври в Интер Експо Център.